Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbová polévka

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné houby nakrájíme na tenké plátky. Krok 2: Na rozehřátém sádle zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, osmahneme, přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme, ochutíme sekanou petrželovou natí a zvolna dusíme asi 10-15 minut. Krok 3: Zalijeme vývarem, přidáme nahrubo nastrouhanou karotku, petržel a celer a společně vaříme. Krok 4: Mezitím si připravíme halušky. Krok 5: Z osolené hrubé mouky a vajíčka vypracujeme těsto, z něhož tvoříme malé halušky a ty zavaříme do polévky. Krok 6: Před koncem přípravy přidáme do polévky smetanu, v níž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku. Krok 7: Ještě krátce provaříme a každou porci na talíři ozdobíme lžičkou kysané smetany.

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/myA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
houbová polévka, houbová polévka recept, polévka houbová, vánoční houbová polévka, recept na houbovou polevku, recept houbova polevka, polévka s houbami, bílá houbová polévka, domácí houbová polévka, houbove polevky, houbová držková, houbova vanocni polevka, houbová smetanová polévka, recepty houbová polévka, houbovapolevka, houbová bílá polévka, recepty na houbovou polévku, houbová polévka bez smetany, houbové polevka, houbova polevka, recept

Suroviny:
houby čerstvé, sádlo, cibule, karotka, celer, petržel, nať petrželová, smetana, smetana zakysaná, mouka hladká, mouka hrubá, vejce, vývar, paprika sušená sladká, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu