Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s uzeným, brokolicí, nivou a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 029 kJ /
1 919 kcal
Bílkoviny90,65 g
Tuky149,08 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 4,14 g
Sůl10,04 g
Sacharidy41,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podle návodu uvaříme těstoviny, slijeme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: V hrnci si uvaříme brokolici a vývar si necháme. Do pekáče nalijeme trochu oleje a pokrájenou anglickou slaninou, osmažíme na ní nakrájenou cibulku a až zesklovatí, přidáme uzené maso s uvařenou brokolicí, rozmačkaný česnek, nastrouhanou nivu a nasekanou petrželku. Krok 3: Osolíme, opepříme, promícháme, urovnáme, zalijeme vývarem z brokolice (ostatní použijeme třeba na polévku) a dáme zapéct do horké trouby tak na 30 minut. Krok 4: Mezi tím si rozmícháme kysanou smetanu s mlékem a vejci, zalijeme tím těstoviny a ještě asi 15 minut dopékáme.

Zveřejněno 25. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Byly by bývaly klasické "šunkofleky", ale bylo potřeba zpracovat brokolici a tak vznikl úplně jiný a dobrý pokrm. Já tam dala ještě zbytek hlívy, ale to jen kdo chce-já jí používám hodně často, kam jen to jde.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYJ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYJ2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Super:-p;-):yes::yes::yes:

Scholasticus:Vítej do naší Topkové rodiny a přeju, aby se ti tu líbilo;-)
Děkuji, mám radost, že ti to tak chutnalo:-p

Právě to baštím!! Tohle je jasnej bodík, je to fakt vynikající!! Jen bych dodala, že celková doba přípravy se mi vyšplhala min. na hodinu a čtvrt až půl, a to jsem vše dělala najednou, ale stálo to za to... fakt je to výborný a já ukládám :-D:yes:

:-D...dnes jsem těstoviny udělala...a je to vážně výborný :yes:

Jéééé, já vám všem moc děkuji:-8
Elí, já se neptám, já to uvařím a hotovo, jenže chápu, že když jsou děti a k tomu ještě jedno vegetarián, tak bych taky brala ohled, pro naše zlatíčka "mizerný":-D

Výborná kombinace-brokolice-niva-těstoviny mňam:yes:

Jeeeee opet dobrutka:-p ukladam bodik je jasny:yes::yes:

:yes::yes::-p

V receptu je vše, co mi chutná, proto k němu patří bodka :-p:-):yes:

Bibinko, už podle ingrediencí nepochybuji, že je to dobré a já hned dávám i bodík:yes:+3.

:-p:-K

Bibi super, dělám podobně.Nejprve krátce povařím brokolici, vyjmu a ve stejné vodě uvařím flíčky, vitamin vylouhovaný je taky vitamin.:yes:Můžu Ti dát bod?

Bibinko,tu chuť si umím představit,:-pjá dělám nějak podobně a taky dávám,co mi zbývá-zeleninku,hlívu,kterou máme rádi a dost často ji kupuji,když není uzené,tak přidám uzeninu a je to také dobré:-))tam se dají využít zbytky potravin:yes::yes:

Ahoj Bibinko, také jsem dnes dělala zapečené těstoviny, ovšem podle nové rodinné koncepce, která mi byla nadiktovaná - "obyčejné" šunkofleky ;-):-). Ty tvoje vypadají dobře, i když se zapékáním se zakysankou nemám příliš dobré zkušenosti... Brokolici mám v ledničce, nivu máme moc rádi...Ale chtějí obyč, mají obyč...;-) Líza se právě láduje - hlavně, že jí chutná ;-):-K

Tématické fráze:
zapečené těstoviny s brokolicí a nivou, zapečené těstoviny se zakysanou smetanou, zapečené těstoviny s brokolicí a smetanou, testoviny s brokolici a nivou, zapečené těstoviny s uzeným a brokolicí, těstoviny s nivou a smetanou, zapečené těstoviny s kysanou smetanou, zapečené těstoviny s uzeným a nivou, šunkofleky s brokolicí, zapečená brokolice se zakysanou smetanou, šunkofleky se zakysanou smetanou, recepty z brokolice a zakysané smetany, šunkofleky se smetanou, zapečené těstoviny s brokolicí, zapečené těstoviny s uzeným, těstoviny s nivou a brokolicí, těstoviny s uzeným, zapečené těstoviny se smetanou, zapecene testoviny s uzenym masem a brokolici, zapečené těstoviny s brokolicí a uzeným

Suroviny:
slanina anglická, brokolice, cibule, sýr niva, brokolice, mléko, vejce, petrželka, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu