Šunkofleky zvládne i kuchař začátečník. Máme pro vás 6 tipů na jejich vylepšení
Šunkofleky patří mezi jídla, která známe ještě ze školních jídelen. Oblíbené jsou pro snadnou přípravu a nenáročnost na suroviny. Jak připravit ty nejlepší šunkofleky doma? Vyzkoušejte několik tipů a budou daleko chutnější než ty ze školní kuchyně.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit ty nejlepší šunkofleky
- Použijte nějakou výraznější uzeninu, aby dodala pokrmu šmrnc. Nejlépe se hodí uzené maso, koleno nebo slanina, kterou můžete i lehce opéct.
- Mléko, které se přidává do vajec, nahraďte smetanou, dodáte tak těstovinám krémovější chuť.
- Dvojité zapékání zajistí šťavnatost pokrmu. Nejprve dejte do mísy těstoviny, cibuli a uzeninu, poté nechte 15 minut zapékat zhruba na 200 °C. Pak těstoviny zalijte směsí vajec a smetany, snižte teplotu na 180 °C a dopečte.
- Do těstovin můžete přidat oblíbenou zeleninu např. hrášek nebo kukuřici.
- Křupavou kůrku zajistíte, když na závěr zapékaní posypete těstoviny nastrouhaným sýrem.
- Máte-li dostatek času, určitě celý pokrm vylepšíte ještě tím, že si na něj připravíte domácí těstoviny.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 2 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 5 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 8 hodinami
Červená řepa s balkánským sýrem a balsamicem
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Zapékané těstoviny - jednoduché a rychlé jídlo, které snadno připravíme na mnoho variant. Jaké jsou nejoblíbenější recepty
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Buchty po ránu: Bezlepkový chléb podle Josefa Maršálka je krásně křupavý, božsky chutná a lepek nahradila nezvyklá surovina
Komentáře