Malinový koláč s bílou čokoládou
Tento krásný malinový koláč zaujme hned na první pohled a nezklame vás ani svou chutí. V náplni se skvěle doplňuje sladké malinové želé a lahodný krém ze smetany a bílé čokolády, ochucený vanilkou.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 736 kJ / 4 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,88 g |
Tuky | 201,10 g |
Vláknina | 35,12 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,67 g |
Sacharidy | 504,87 g |
Postup přípravy
Malinovou směs nalijeme do formy o průměru 18 cm, necháme ztuhnout v lednici a poté dáme zamrazit do mrazáku. Krok 6: Krém z bílé čokolády: Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Čokoládu nakrájíme na malé kousky. Z poloviny vanilkového lusku seškrábneme semínka. Mléko, vanilkový lusk se semínky a polovinu cukru společně zahřejeme. Žloutky a druhou polovinu cukru vyšleháme. Za stálého šlehání postupně přiléváme horké mléko do žloutků. Za stálého míchání dáme zahřát směs mléka a žloutků, teplota by neměla přesáhnout 83 °C, aby se žloutky nesrazily. Odstraníme vanilkový lusk. Krok 7: Horkou směs nalijeme na pokrájenou čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí. Nakonec přidáme nabobtnalou a vymačkanou želatinu, dobře promícháme, dokud se želatina nerozpustí. V případě, že se čokoláda nebo želatina zcela nerozpustily, zahřejeme směs nad párou. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme do tuha a zlehka ji vmícháme do předešlé zchladlé směsi. Krok 8: Do vychladlého korpusu vložíme zmrzlé malinové želé a na želé nalijeme čokoládový krém. Hotový koláč dáme ztuhnout do lednice. Po ztuhnutí krému ozdobíme vršek koláče čerstvými malinami.
Zveřejněno 20. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Malinový koláč s bílou čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O2nG
Moje poznámka
Malinový koláč s bílou čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/O2nG
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 22 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta Margot
XNika před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 2 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 3 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 5 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 5 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 10 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 10 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 17 hodinami
Tématické fráze:
malinový koláč,
krém s bílou čokoládou,
čokoládový koláč s malinami,
malinový koláč s bílou čokoládou,
kolac s malinami,
malinový koláč s želatinou,
kolac s bilou cokoladou,
malinove pyre,
vanilkový krém s bílou čokoládou,
recept malinovy kolac,
malinový želé dort,
vanilkový krém s malinami a bílou čokoládou,
malinovy krem s bilou čokoládovou,
tvarohový koláč brusinkami a bílou čokoládou,
malinový koláč s zele,
malinový koláč se želatinou,
krém do dortu s bilou čokoládou,
tncz nova,
čokoláda a zelatinou,
malinové řezy krém s bílou čokoladou
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
mouka hladká,
žloutek,
citron,
maliny,
cukr,
želatina,
mléko,
lusk vanilkový,
žloutek,
cukr,
želatina,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
maliny
Komentáře (30)