Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč s malinami a tymiánem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sebena sebena

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 795 kJ /
3 297 kcal
Bílkoviny68,00 g
Tuky184,20 g
Vláknina15,60 g
Cholesterol 1,62 g
Sodík 450 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy334,07 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme těsto které bude hladké a pevné, pracujeme rychle, protože při delším hnětení těsto gumovatí. Vytvarujeme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie a dáme odpočinout na 30 min do chladničky. Krok 2: Poté těsto vyválíme na pomoučeném vale, přendáme do vymazané kulaté formy a urovnáme, přečnivající části odřízneme, dno propícháme vidličkou překryjeme pečícím papírem a zatížíme fazolemi nebo hráchem, dáme předpéct do vyhřáté trouby na 170°C cca 15 minut. Krok 3: Mezitím smetanu nalijeme do rendlíku, přidáme 4 snítky tymiánu a přivedeme k varu. Vejce, žloutky, cukr a škrob si v míse vyšleháme do pěny. Krok 4: Smetanu zcedíme od tymiánu a přilijeme do vaječné směsi, je důležité rychle míchat. Krok 5: Předpečené těsto vyjmeme z trouby odstraníme "zátěž" a nalijeme připravenou smetanovou náplň. Krok 6: Rovnoměrně rozmístíme po kolači maliny a nakonec koláč posypeme odrhnutým tymiánem. Koláč vrátíme do trouby a pečeme dalších cca 30 minut, dokud náplň neztuhne.

Zveřejněno 7. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wGO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7wGO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

magdalenka Tak medovník jsem nedělala už hodně dlouho, asi to budu muset napravit, ale jsem ráda, že má u vás takový úspěch ;-)

Mnam!:yes::-K

sebena: u nás vedie tvoj medovník...mám ho zafixovaný s tvojím menom...:-K:-D

1974andrea jj nebyla jsem tu celou věčnost, ale občas jsem nakoukla vypůjčila si nějaký recept, abych mým drahým uvařila něco dobrého ;-)Jinak tenhle kolač ted u nás vede:yes:

Ivonko, tebe jsem tu teda dlouho neviděla, zdravím ;-) A ten koláč vypadá na velice zajímavou chuť. Počkám si na naše maliny a zkusím:yes:

sebena: Jo jasně, já ti rozumím :yes: , ale když jsem tam viděl napsáno balíček tymiánu, tak jsem si hned představil pytlík sušeného tymiánu, proto se mi to zdálo hodně ;-)

Miquel můžem tomu říkat třeba svazek :-D, já to nazvala balíčkem protože to bylo v takové té průhledné krabicce cca 20g

kkoonnyy jj bylo to na Apetit pikniku ;-)

Naprosto skvělý, loni ho podávali na Apetit pikniku, nikdy bych nevěřila jak může být tahle kombinace skvělá:yes::yes: ale odvahu péct ho nemám:-D:-D

sebena: aha, takže balíčkem byl myšlen svazek ;-)

PaCaOl,Miquel Když jsem koupila balíček tymiánu tak jsem ho použila skoro celý, půlku jsem dala do té smetany, aby to pěkně ovonělo a zbytek jsem otrhala na koláč hlavně proto aby to bylo vidět, ale pokud se vám to zdá moc tak to tam nedávejte ;-)jo a tu smetanu je třeba mít teplou jak se připravuje ta náplň. To množství jsem tam přepsala, snad to ted už je srozumitelné? ;-)

V surovinách je uvedeno "balíček tymiánu" a v postupu je uvedeno "přidáme 4 snítky tymiánu", takže se jedná o sušený (balíček mi připadá příliš) anebo čerstvý tymián :-?

Já jen nechápu proč smetanu předem vařit, když tymián sypete potom nahoru.

Tak tohle vyzkouším, bylinky do sladkého pečení až tak moc nepoužívám a je to škoda :-)

Tématické fráze:
malinový koláč, kolac s malinami, malinový koláč s tymiánem, malinovy kremovy kolac s tymiánem, malinovy kremovy kolac s tymiánu, recept malinovy koláč, koláč malinovy, kolač s s malinami, těsto zatížíme fazolemi, koláč recept, koláč z malin, náplň do koláčů z malin, koláče s malinami, recepty na koláče, recepty malinovy kolac, apetit,koláč s malinami, apetit malinový koláč, recept koláč s malinami, tvarohový koláč s malinami recept, malinový kulatý koláč

Suroviny:
mouka hladká, cukr krupice, sůl, máslo, voda, kypřící prášek, cukr krupice, vejce, žloutek, gustin, smetana, tymián čerstvý, maliny

Přidat fotografie receptu