Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s brynzou pro Dášenku

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 5 min

30 min (25 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 458 kJ /
4 173 kcal
Bílkoviny100,42 g
Tuky276,58 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 303 mg
Sodík 6,27 g
Sůl15,83 g
Sacharidy308,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky nastrúhame na špeciálnom strúhadle, osolíme, pridáme múku a vypracujeme pevnejšie cesto. Krok 2: Do vriacej osolenej vody pretlačujeme halušky, jemne premiešame. Keď vyplávu na povrch, ihneď scedíme. Necháme odtiecť, ale nepreplachujeme. Krok 3: Medzitým rozpustíme v malom kastróliku bryndzu s lyžicou smotany a v druhom kastróliku rozškvaríme nadrobno nakrájanú slaninu. Krok 4: Halušky prelejeme bryndzou a slaninou i s výpekom. Môžeme preliať i trochou kyslej smotany.

TIP: Halušky - rychlé a levné recepty

Zveřejněno 20. 5. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s brynzou pro Dášenku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0pw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Ano, je to výborný recept a halušky jsou přímo luxusní. Na vaření používám metodu dělání halušek přes prkénko. Zdá se mi to jednoduché, rychlé a nemusím se patlat se sítem. Také pokud mám čerstvou brynzu, nemusím ji ředit smetanou. Stačí ji včas vyndat z ledničky aby měla pokojovou teplotu a nadrobit ji přímo na horké halušky, ty už ji samy roztopí. Přidávám foto.

Tyto malušky milujeme. Sypu je slaninou, kterou škvařím v mikrovlnce.

Luxusní

Tonja: ;-) Je to presne tak, ako píšete, žiadne vajce do halušiek nepatrí. Díkjy za komentár. ;-)

Před lety jsme si zašli na halušky v obci Chyže pod Ďumbierom. Manželka si dala s brynzou, já se zelím a se špekem. Oba jsme je velice pochválili, tak dobré halušky jsme už dlouho nejedli. pochválil jsem je i kuchařce a zeptal se: "Jak je děláte, že je máte tak dobré?" A kuchařka odpověděla stručně: "Vezmete brambory a mouku, to je všechno ... a vlastně jsem zapomněla, ještě trochu soli."

:-)<3:-K

Moc dobre <3

:-K:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:
Tak této delikatese říkám HALUŠKY.:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes:

duchacek: Ďakujem. :-)

chocolate: Teší ma, že chutilo. Niet nad halušky s bryndzou, kde sa na to hrabe nejaké mäso. :-);-)

Terezko, tve halusky jsou proste bajecne.Je to nejoblibenejsi jidlo mych dcer a vim, ze s nim vzdy uspeji.Dnes jsem dostala od kamaradky pravou slovenskou brynzu, tudiz vecere byla jasna, udelala jsem jedinou zmenu, brynzu jsem o trochu vice zjemnila smetanou.Recept vsem doporucuji, pridavam bod.
edit-stalo to i za ten ustrouhly nehet:-D

Terezko dneska jsem dělal halušky podle tvého receptu, byly moc dobré:yes:Dělávala jsem vždy s vajíčkem a dneska jsem zjistila že ho vůbec není třeba;-)

fazolka2009::-):yes: V Jalovci sme raz boli, je to taká malá dedinôčka, ale v nádhernom prostredí Nízkych Tatier :yes::-)

Mnamka, babicka delavala take, bydlela pod Tatrama, kousek za Lipt. Mikulasem v posledni vesnicce pod horama Jalovec. Uplne mam chute:yes::-K

jarda Kadic: :-D:-D:-D Ďakujem :yes:;-)

Dnes znovu uvařeny,s pravou slovenskou bryndzou z Liptova;-)

Tématické fráze:
halušky-kluci v akci, kluci v akci halušky, halušky s bryndzou, halušky, jak dlouho vařit halušky, slovenské halušky s bryndzou, pravé slovenské halušky, brynzové halušky kluci v akci, pravé slovenské halušky recept, kluci v akci recepty slovenské halušky, pravé slovenské halušky recept kluci v akci, zemiakové halušky, halušky s brynzou, halušky kluci v akci, halušky s bryndzou a slaninou, jak dlouho se vaří halušky, recept na pravé slovenské halušky, pravé halušky recept, pravé halušky, pravé brynzové halušky

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, sůl, brynza, slanina uzená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu