Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninové muffiny bez mouky

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Snadný

Suroviny

Porce: 12 muffin

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 901 kJ /
693 kcal
Bílkoviny54,03 g
Tuky45,96 g
Vláknina2,40 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 604 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slitou kukuřici, propláchnutý hrášek a nadrobno nakrájenou papriku smícháme v misce, na talířek nastrouháme mozzarellu. Krok 2: Současně zapneme troubu na 190°C. Krok 3: V druhé misce prošleháme vejce se solí a pepřem. Krok 4: Na dno muffinových formiček dáme kousek anglické slaniny (být tam ale nemusí). Krok 5: Barevnou směsí naplníme košíčky zhruba do poloviny a lžící do tří čtvrtin doplníme rozšlehaným vejcem. Nahrubo nastrouhanou mozarrellu rozdělíme navrch. Krok 6: Pečeme asi 15-20 minut, až sýr zezlátne. Muffinky v této fázi vyskočí, při chladnutí opět spadnou do výše košíčků. Podáváme teplé - studené jsou ale taky moc dobré, vydrží v lednici několik dní.

Zveřejněno 30. 4. 2015

Poznámka autorky hosta

Zdroj: podle "čarujeme" - upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmJM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lmJM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Prosím - kolik mozzarelly na těch 6 vajíček? A kolik je z toho muffinů?

hosta: Moc děkuju za bleskovou odpověď, údaj v záhlaví jsem samozřejmě přehlédla :-)

Zobrazit starší odpověď

Tak ty to zdravé muffiny by mi určitě chutnaly:-p, 10. bodík :yes::-K

Prave dopecene a uz aj degustujeme,a super receptik.Nabuduce vyskusam z brokolicou+ mrkvou.Udelujem rad varesky.Bezlepkove to je,a este aj velmi chutne.:yes:

Hm,hezké a inspirující,ukládám...:-p:yes::yes:

taky je děláme i z jiné zeleniny (třeba brokolice,květák mrkev).Ano,opravdu krásné mufiny

Pěkné muffínky:-p

Jituško,krásná práce:-KMuffiny vypadají moc dobře:-p:yes:

Tématické fráze:
zeleninové muffiny, zeleninové mufiny, zdravé muffiny bez mouky, slané muffiny bez mouky, zeleninové mafiny, zdravé muffiny na slano, zeleninový muffin, muffiny bez mouky, zdravé zeleninové muffiny, zeleninovy muffiny, cuketové muffiny bez mouky, muffiny na slano bez mouky, mufiny se zeleninou, zdrave mafiny na slano, brokolicové muffiny bez mouky, zeleninové muffiny recept, zeleninové muffiny pro děti, lc slané muffiny, muffin bez mouky, mufiny zeleninove

Suroviny:
kukuřice sterilovaná, hrášek mražený, paprika čerstvá červená, slanina, vejce, sůl, pepř, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu