Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 799 kJ / 2 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 220,90 g |
Tuky | 203,85 g |
Vláknina | 20,50 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 3,98 g |
Sůl | 9,90 g |
Sacharidy | 15,20 g |
Postup přípravy
Před prošpikováním je lepší dát na cca 20 minut nakrájenou slaninu do mrazáku, pak se lépe do masa zasouvá. Krok 2: Zbytek slaniny, která se již do masa nevejde, nakrájíme na nudličky a v papiňáku ji na oleji osmažíme do zrůžovění.
Prošpikované maso utáhneme nití, aby během dušení hezky drželo tvar, vložíme na osmaženou slaninu a necháme prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 3: Podlijeme horkou vodou, zlehka osolíme, opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu, kdy plamen ubereme na minimum, dusíme 60 minut. Krok 4: Po ochlazení hrnec otevřeme a pokud je maso již měkké, společně se slaninou ho z hrnce vytáhneme a odložíme stranou. Do šťávy dáme růžičky brokolice, nakrájený košťál a podle potřeby přidáme i menší množství vody.
Hrnec opět uzavřeme a od doby varu vaříme 5 minut. Poté hrnec otevřeme a vše ponorným mixérem rozmixujeme. Krok 5: Omáčku podle potřeby dochutíme, přidáme medvědí česnek, slaninu a necháme prohřát. Do omáčky také můžeme dát prohřát nití zbavené a na porce nakrájené maso. Pokud nám vadí, když je maso na talíři “opatlané“ omáčkou, dáme ho prohřát do hrnce na pařák.
Jako přílohu je vhodný bramborový knedlík.
Zveřejněno 30. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Moje poznámka
Hovězí kližka s brokolicovo-česnekovou omáčkou, připraveno v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mnKG
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 10 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 10 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 10 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 6 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 8 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 10 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 10 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 11 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 11 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 11 hodinami
Africké kuře
Tommyk před 11 hodinami
Pikantní špecle se slaninou a rajčaty
Lucie1001 před 12 hodinami
Vepřové nudličky podle Milana
agsk1 před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovezi klizka,
cesnekova omáčka s hovezim,
vadí niť na jídlo,
vepřova plec v papiňàku
Suroviny:
kližka hovězí,
slanina,
brokolice,
voda,
olej,
česnek mědvědí,
sůl,
pepř mletý,
Komentáře (12)