Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborový džem se zázvorem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

duckie duckie

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odpočinutí

50 min (30 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odpočinutí)

Pokud nevíte, co s přebytky rebarbory, můžete z ní udělat džem a užívat si tak chuť této zdravé zeleniny i mimo sezónu. Zajímavou chuť rebarbory doplníme aromatickým zázvorem. Tato skvělá kombinace vám jistě zachutná.

Suroviny pro 12 kusů

12 malých skleniček

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 891 kJ /
9 057 kcal
Bílkoviny90,52 g
Tuky2,24 g
Vláknina69,28 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 400 mg
Sůl0,38 g
Sacharidy2 133,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rebarboru očistíme a nakrájíme na centimetrové kousky. Krok 2: Dáme ji do hrnce a promícháme s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou, šťávou z citrónů, Gelfixem, oloupaným a nastrouhaným zázvorem a nadrobno pokrájeným kandovaným zázvorem. Krok 3: Necháme do druhého dne odpočinout. Občas promícháme. Krok 4: Druhý den část rebarbory v hrnci ponorným mixerem nahrubo rozmixujeme. Krok 5: Směs přivedeme pomalu k varu a vaříme 20 minut. Krok 6: Horkou marmeládu naplníme do sterilovaných skleniček, otřeme hrdla, uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru do vychladnutí.

TIP: Jak poznat správně uvařenou marmeládu

Zveřejněno 5. 5. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnL9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mnL9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-p:-p:yes:

Tyhle džemy jsou výborné, mám tady rebarborový s kiwi - dám ti ho do podobných;-)

To je dobrý nápad. Vyzkouším.

Tématické fráze:
reveňový džem, rebarborovy dzem recept, rebarbora džem, džem z rebarbory, hrušková marmeláda se zázvorem, rebarborová marmelada se zazvorem, rebarborový džem, recept na rebarborový džem, reveňová marmeláda, džem z rebarbory recept, rebarborový džem se zázvorem a matou, zázvorová marmeláda, sterilování džemu, rebarborový jam, rebarbora recepty, recept rebarbora se zázvorem, rebarbora recepty marmeláda, rebarbora zázvor recepty, recept rebarbora marmeláda, rebarbora se zazvorem recept

Suroviny:
rebarbora, cukr, citron, citron, zázvor kandovaný, zázvor čerstvý, gelfix 2:1

Přidat fotografie receptu