Vynikající domažlické koláče
Každý kraj má své speciality a ve sladkém peču obzvlášť. Připravte si podle tohoto receptu velké domažlické kynuté koláče. Nesou na sobě tři náplně, které se chuťově skvěle doplňují. Jak koláče náplněmi ozdobíte necháme na vás.
Suroviny pro 1 dávka
buď 2 velké koláče na 2 plechy, nebo pár malých
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 014 kJ / 5 501 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 160,66 g |
Tuky | 217,25 g |
Vláknina | 55,60 g |
Cholesterol | 1,69 g |
Sodík | 577 mg |
Sůl | 1,26 g |
Sacharidy | 687,51 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve založíme kvásek z trochy vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky. Necháme jej vzejít.
Krok 2: Z mouky, rozpuštěného másla, cukru, žloutků, vzešlého kvásku a vlažného mléka vypracujeme v míse těsto. Přidáme 1/2 lžičky soli, strouhanou citronovou kůru a vanilkový cukr. Dobře vypracované těsto necháme v teple vykynout. Po vykynutí z něj na pomoučeném vále uděláme dva bochánky, přeneseme je na plech a necháme znovu vykynout.
Krok 3: Mezitím z uvedených přísad připravíme náplně: Tvarohovou připravíme z prolisovaného tvarohu, který smícháme s cukrem, žloutkem, vanilkovým cukrem a umletými mandlemi. Pak hmotu zlehčíme sněhem z bílku. Makovou připravíme z mlékem spařeného máku, ke kterému přidáme cukr, strouhanou citronovou kůru a mletou skořici. Podle potřeby zahustíme perníkem. Na povidlovou smícháme švestková povidla se strouhanou citronovou kůrou, tlučeným hřebíčkem, rumem a strouhaným perníkem.
Krok 4: Vykynuté bochánky roztlačíme prsty od středu k okrajům do tvaru velkých kulatých koláčů se zvýšenými okraji. Ozdobíme náplněmi, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a koláče upečeme ve středně vyhřáté troubě v režimu horkovzduchu na 150 °C po dobu cca 30 minut.
Zveřejněno 6. 2. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající domažlické koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnRP
Moje poznámka
Vynikající domažlické koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xnRP
Nejnovější recepty
Řezy s kaštanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí prsa se slaninou a vínem
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí rolky s mletým masem a sýrem
Přidáno před 23 hodinami
Pizza z cottage placky pro děti
Přidáno 23. 10. 2024 09:53
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno 22. 10. 2024 20:00
Chorvatská blitva
Přidáno 22. 10. 2024 19:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Náš život s celiakií: Záludnosti bezlepkového pečení aneb Když se těsto trhá nebo srazí
Plněné papriky: Báječně chutnají se směsí správně ochuceného mletého masa, vařené rýže a s lahodnou rajskou omáčkou
Pořiďte si jedinečný kalendář na rok 2025 se slevou: Toprecepty.cz nabízí za 59 Kč inspiraci k vaření i pomocníka s časem
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filety z aljašské tresky na másle
Valis před 13 minutami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Petaja před 2 hodinami
Řízky z uzeného hovězího jazyka
vladhn před 3 hodinami
Čínská kuchyně: Kachna na pekingský způsob
pvlas57 před 3 hodinami
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Hovez81 před 3 hodinami
Zapékané vepřové plátky s anglickou slaninou a sýrem
jtrecepty před 15 hodinami
Svěží dvoubarevné dortíky
wimra před 15 hodinami
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
wimra před 15 hodinami
Houbový kuba
Moanka před 16 hodinami
Houbové rizoto
JRozina před 16 hodinami
Tématické fráze:
chodské koláče postup foto,
vynikající moravské koláče,
vynikající koláčky,
vynikající tvarohové koláče,
kvásek na koláče,
kolace recept,
kvásek na koláč,
koláče z kvásku,
zahuštění povidel,
vynikajici moucniky,
velké koláče,
domazlicky,
domazlicke kolacky,
koláč s povidly,
povidlový koláč,
vynikající tvarohový koláč,
posvícenské koláče,
recept domažlické kynuté koláče,
domažlické koláče-recepty,
kvásek do koláčů
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
žloutek,
droždí,
mléko,
kůra citronová,
cukr vanilkový,
sůl,
vejce,
tvaroh,
vejce,
cukr vanilkový,
mandle mleté,
mák,
cukr,
kůra citronová,
skořice mletá,
mléko,
perník,
povidla švestková,
koření hřebíček,
kůra citronová,
perník strouhaný,
rum
Komentáře (7)