Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 589 kJ /
380 kcal
Bílkoviny5,54 g
Tuky25,97 g
Vláknina9,30 g
Cholesterol 21 mg
Sodík 496 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy28,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením divočina. Můžeme dát odležet, ale není to potřeba. Krok 2: V hrnci rozehřejeme na špalíčky nakrájenou slaninu a každý plátek masa na ní lehce opečeme (jen do zatažení masa). Krok 3: Maso odložíme na talíř a ve výpeku orestujeme do červena cibuli nakrájenou na kostky. Krok 4: Pak přidáme taktéž pokrájenou zeleninu, lehce orestujeme. Přidáme rozdrcený jalovec, rozmarýn, protlak, lžíci brusinek, lehce promíchneme a zalijeme horkým vývarem(vodou). Krok 5: Vložíme maso a dusíme pod pokličkou do měkka. Tekutina by měla sahat sotva po vršek masa - dle potřeby ji v průběhu dušení doléváme. Krok 6: Měkké maso vyjmeme a uložíme do tepla. Krok 7: Vzniklou šťávu zahustíme jíškou z hladké mouky a lžičky oleje a nebo moukou rozmíchanou ve trošce studené vody, necháme 10-15 min provařit a pak přecedíme přes jemný cedník. Zeleninu pěkně propasírujeme do omáčky - částečně nám ji zahustí a taky pak omáčka lépe chutná. Krok 8: Do přecezené omáčky přidáme špetku koření divočina (na ovonění) a dle potřeby dosolíme. Necháme ještě asi 10 min pomalu provářet - aby nám omáčka pustila glanc (tuk napovrch) a pak vložíme hotové maso. Necháme lehce přejít varem. Krok 9: Servírujeme ozdobené lžící zakysané smetana a lžičkou brusinek.
Jako příloha se hodí rýže, brambory a kdo má rád může si dát i knedlíky.

Zveřejněno 18. 2. 2010

Poznámka autorky mirca75

Tento recept jsem dnes vytvořila podle své chuti. Jídlo je příjemně voňavé, ale není překořeněné. A ta zakysanka s brusinkami nahoře mu dodají na pikantnosti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2Zp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí plátky vonící po rozmarýnu a jalovci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r2Zp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Vypadá to fantasticky,právě připravuji k obýdku ;-),pak písnu jak to dopadlo! :-* ....ale voní to po celém bytě....mňam

Mirko tak jsem prošvihla takovou velkou dobrotu,to mě ale mrzí;-) no ale doufám,že si Baruš pošmákla místo mě:-p to byla jistě velká dobrůtka:-p:-p:-p:-K no,jak se říká,kdo zaváhá,neže...e:-))dala bych ti ještě bodíky,ale bohužel,už mám vybráno,nejde to,tak jenom velká pochvala za tu mňamku:-K

Miri, 15. bodík tu krásu jistí. :yes::-K

Mirco, jestli Ruzenka nebude mit zajem, jsem v poradi:-D Zverinu mam take moc rada, i kdyz tady mame hlavne divocaky. Bodik pro tebe za krasny recept:yes:14:yes:

Moc vám všem děkuju za milé komentáře:-8.Ráda bych vás všechny pozvala,protože zvěřiny je v mrazáku ještě poměrně dost,ale nevím jak zvládnete ten přesrepublikový zledovatělý přejezd:-(;-):-D.
Je pravda,že je zvěřina v obchodech hodně drahá,ale myslím,že když se poptáte ve svém okolí jestli někdo nezná nějakého myslivce,tak k ní přijdete podstatně levněji;-).
Růženko:-) ještě mi tu porce zbyla,takže jestli máš zájem...:-p;-).

Mirco:-Kto jsi mi kápla do noty, protože srnčí na nás kouká z mrazáku a brzy tedy půjde do placu:-D 13.bodík je pro Tebe;-)

Mirčo, nádhera:yes::yes::yes: +

Miruš, zvěřinu mám rád:-p a tento recept vypadá hodně voňavě:-p:-p. :-!:-)):yes::yes::yes: +11

juj hned bych si dala:-D:yes:

Mirčo, to musí být fakt moc dobré a krásně to i vypadá:yes::yes::yes:+10.

Krásné a jistě mňamózní;-)

Už kvôli takejto fotke by som nemohla byť vegetarián...:-D +

Mirko, chválím, je to krása a dobrota veliká a když jsem občas měla srnčí, taky jsem dělávala, ale teď pár let nemám zdroj, ale pase se jich tu veliký množství-celá stáda. Dávám ti 8.boda, znám to dobře:yes:

Miru - co ti mám říct - MŇÁÁÁM :-p:-K:yes::yes:
Jinak zvěřinu - srnčí, jelení, kančí, mufloní - měli v akci v Intersparu

jaaaj to je nadhera
:yes:

Načíst další komentáře (9)

Tématické fráze:
srnčí kýta recepty na rozmarýnu, plátky z divočiny, srnčí plátek, srnčí kýta recepty, plátky ze srnčího, jelení plátky, jelení kýta plátky, srnčí kýta na rozmarýnu, plátky ze srnčího masa, srnčí kýta platky, zvěřina na rozmarýnu, srnčí plátky na zelenině, zverina na jalovci, jeleni platky na zelenine, srnčí na brusinkách, jelení plátky recept, jelení plátky recepty, plátky ze srnčí kýty, srnci kyta na jalovci, srnčí recepty

Suroviny:
kýta srnčí, sůl, koření na divočinu, slanina, cibule, zelenina kořenová, rozmarýn čerstvý, jalovec, protlak, mouka hladká, olej, vývar, smetana zakysaná, brusinky

Přidat fotografie receptu