Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí hamburger vepřový

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JitkaKytka JitkaKytka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 25 min

25 min (25 min příprava)

Sezóna grilování a venkovních dýchánků už skončila, ale to nevadí. Výtečný a šťavnatý burger si můžete připravit i doma na obyčejné pánvi. Sáhněte tentokrát po vepřovém masu a domácím dresinku.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 656 kJ /
1 113 kcal
Bílkoviny101,90 g
Tuky73,85 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 403 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,50 g
Sacharidy9,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso, sůl, pepř a vodu dobře propracujeme v hladkou hmotu. Na pánvi rozpustíme sádlo nebo jiný tuk a navlhčenou rukou ve studené vodě (aby se nám k ní maso nelepilo) vypracujeme v ruce tenké širší placky. Opečeme z obou stran. Krok 2: Mezitím si připravíme housky. Housky rozřízneme na půl vodorovně (už většinou tak bývají při koupi). Ve výpeku opečeme ze 4 housek vnitřní půlky (ty co přijdou do styku s náplní). Dvěma zbylým houskám seřízneme z půlek vnější strany a opečeme z obou stran. Krok 3: Dresing vyrobíme smícháním majonézy, kečupu a hřčice. Krok 4: Množství na všechny burgery je na nás - někdo to rád mokřejší. Kompletujeme jako v Mc Donaldovi Big Mac. Z obou stran opečená půlka housky jde do prostředka burgeru. Ať se dílo podaří a dobrou chuť.

TIP: Další oblíbené recepty na skvělé hamburgery

Zveřejněno 26. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburger vepřový

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08YK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí hamburger vepřový

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08YK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Maso stačí osolit a opepřit,když se budete trochu zajímat o gastronomii tak zjistíte že na výrobu hamburgerů se nepoužívají žádné směsi.Neděláte karbenátky tak si to laskavě uvědomte.;-)

ja osobne davam do smesy masa jeste na jemno nakrajenou cibulku a jedno vejce + trosku worchestru jinak jen sul a pepr :-p

JitkaKytka 21. 12. 2011 14:14
Jája:
Proč by muselo být maso neochucené, když přidáte jen pepř a sůl? Máte-li kvalitní a čerstvé maso, je přeci jeho devizou jeho chuť a né chuť kořenící směsi a navíc pročtete-li komentáře, dozvíte se, že je možné použít jakékoliv koření, sýra, a nebo worchesteru i kořenící směsi. Je to jen o fantazii kuchaře:-).
Biftek máme také nejraději jen pepř a sůl :-p. A o vodě se v komentářích taktéž píše ;-).

Eliza: no, Eli, jestli umí vařit tak dobře, jak "ovládají" pravopis, tak....:-?:-?:-?:-!:-!:no:

n já se nedivim že jim to přišlo hnusný jak prse, maso neochucený a ještě s přidanou vodou( ?????) , a ten dresing? NO COMMENT.

vyskousejte recept stavnata lucka syr je vevnitr masa avypada jak letajici talir kdys do nej kousnete tak vytece syr najdete bestak na netu nebo se podivejte na porad vasnivy jedlik co chodi na spektrum men vs food je tam spousta dalsich grylovanych chutovek

Výborné je přidat do smesky na hamburgery trochu worchesteru.

Zdravím.
Samozřejmě můžeme zvolit i jiný druh masa, např. hovězí bude také dobrá volba ;-).
Myslím, že Eliza to trefila :-)):yes:.
Chlapi, a co použít místo pepře kořenící směs Gril?... Ta je o dost výraznější, jak pepř. Jen pozor na přidání soli. Ta už totiž zpravidla v kořenící směsi bývá.:-)

Mně recept připadá v pohodě. Jde spíš o to, jestli s kámošem umíte vařit...;-)

David vašek 29. 7. 2011 15:32
skoušeli sme to s kamarádem a bylo to hnusný jako prase ten 1 hambáč ale ten druhej už trošku měl chut ale příště rači to udelame z kuřecího :-! :D :D :D

Pizza by byla taky fajn ;-). U nás k tomu taky musí být jen bulky sypané sezamem.... s houskou to není úplně ono (pro nás) :-). Tak dobrou chuť u pizzy. :-))

koko jumbo 22. 1. 2011 18:21
chtěli jsme si recept připravit,ale v krámě neměli bulky:-( dem si dělat pizzu:-p

:yes::-p

Ano, je to šťavnatější a lépe se směs vyšlehá. Té vody ale opravdu jen malinko - cca 3 lžíce.

Je lepšie,keď ide do hamburgera voda?Je to šťavňatejšie?Ešte som to neskúšala.

Tématické fráze:
domácí hamburger z mletého masa, domácí hamburger, hamburger z mleteho masa, hamburger recept, domácí hamburger recept, výroba hamburgrů, hamburger z vepřového masa, domácí hamburgery, vyroba hamburgeru, dresing na hamburger, recept na domácí hamburger, recept na hamburger, směs na hamburger, maso na hamburger, hamburger z mleteho veproveho masa, hamburger, recept na hamburgery z mletého masa, domácí hamburger z vepřového masa, vepřové hamburgry, recepty na hamburgery z veproveho masa

Suroviny:
maso vepřové mleté, sůl, pepř, voda, houska hamburgerová, salát ledový, rajče, okurka čerstvá, cibule, madeland, majonéza, kečup sladký, hořčice

Přidat fotografie receptu