Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny bez masa

Těstoviny s rajčatovou směsí voní sušenými houbami a bazalkou. Ačkoliv v těchto těstovinách není maso, rozhodně vám chybět nebude. Niva dodá slanost a houby s rajčaty na cibulce jen doplní výbornou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jan.alois jan.alois

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby máčení hub

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby máčení hub)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 605 kJ /
384 kcal
Bílkoviny22,51 g
Tuky30,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,00 g
Sůl5,00 g
Sacharidy5,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby předem namočíme do vody a poté uvaříme v té samé vodě doměkka. Krok 2: Na rozpálenou pánev nalijeme olej a přidáme nožem rozmáčknuté stroužky česneku. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Jakmile cibule zesklovatí, vyndáme česnek pryč. Krok 3: Na cibulku přidáme uvařené sušené houby i s trochou vývaru. Přilijeme drcená rajčata a necháme vyvařit tekutinu a zhousnout. Krok 4: Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a vmícháme do omáčky. Přidáme bazalku dle chuti a zastrouháme nivou. Nivu necháme rozpustit a dle potřeby dochutíme solí.

TIP: Jak připravit rajčatovou passatu

Zveřejněno 24. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/836L

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny bez masa

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/836L

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

:-O:-p:yes:

:-p:yes::yes:

Fotky jsem slíbil po neděli ale dneska jsem zrovna kuchařil tak jsou tu.:-D

Tématické fráze:
těstoviny bez masa, recepty těstoviny bez masa, recepty bez masa, recept na testoviny bez masa, špagety bez masa, recept těstoviny bez masa, zapečené těstoviny bez masa, recepty - těstoviny bez masa, těstoviny bez masa recepty, omáčka na těstoviny bez masa, recepty z těstovin bez masa, těstoviny bez masa recept, testoviny bez masa, omáčka na špagety bez masa, recepty na těstoviny bez masa, omáčky na těstoviny bez masa, těstoviny recepty bez masa, bez masa, testoviny recept bez masa, omáčka k těstovinám bez masa

Suroviny:
těstoviny penne, cibule, česnek, rajče drcené, sýr niva, houby sušené, sušená bazalka, olej olivový, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu