Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jitka a Vlastik

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 292 kJ /
1 982 kcal
Bílkoviny200,14 g
Tuky62,21 g
Vláknina24,31 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 2,80 g
Sůl6,92 g
Sacharidy145,53 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci uvaříme ryby a kapří hlavu se solí, bobkovým listem a celým pepřem. Necháme vychladnout, pak zcedíme a rybí maso obereme tak, abychom měli v polévce co nejmíň kostí. Krok 2: Do dalšího hrnce dáme olej, na jemno nakrájenou cibuli. Necháme zesklovatět, přidáme nasekaný česnek a asi po minutě přilijeme zcezený rybí vývar. Krok 3: Přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, na kostky nakrájená rajčata (která jsme si předem spařili a oloupali), nakrájenou papriku. Krok 4: Uvaříme doměkka, přidáme kečup a obrané rybí maso. Podle chuti dosolíme, dopepříme.

Zveřejněno 25. 3. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0x

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B0x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Je to technologicky úplně špatně, takhle se tato polévka prostě nedělá. Sice je receptů v Maďarsku vícero druhů, ale všechny jsou založeny na postupu vložit nakrájenou cibuli, rybu a ostatní ingredience do VODY, nikdy ne do tuku na smažení. Polévka se pouze vaří, nic se v ní nesmaží ani nedusí.
Majoránka, bobkový list, brambory, olej, a KEČUP (hrůza) do halászlé nepatří

Bohuzel, existuje takovy blby zvyk, do vseho davat kecup. Snad i do svestkovych knedliku si jej nekdo prida. Ale pochybuji, ze uhersti venkovane pred sto lety ten kecup pouzivali a nemeli ani ty polivkove kostky.

Luk: Vzdyt Halaszle je rybi polivka.

Luk:

Toto není Halászlé, ale jen rybí polévka.

Noja nechápu :-((proč ti lidi do halászlé daji co tam nepatři:-//

Kajo, nechápu :-O vždyť tam paprika je :-!

halaszle bez papriky?to musi byt!:-D

Tématické fráze:
halasle, haláslé recept, halazslé, recept na halásle, recept haláslé, polevka halasle, halazle, rybí polévka haláslé, recepty halasle, halázslé recepty, halasle polévka, halaszle-recept, halázsle recept, polévka halaszle, halasle priprava, hallaszlé, halaszlé polévka, halasle recepty, rybí polévka halászlé, hálaslo

Suroviny:
ryba, hlava kapří, cibule, česnek, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, majoránka, bujón, pepř celý, pepř mletý, bobkový list, brambory, rajče, paprika čerstvá červená, sůl, olej, kečup sladký

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu