Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mandarinkové řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 40 min

100 min (60 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Lehký nadýchaný piškot, na němž leží smetanový krém, který je polštářem pro šťavnaté a lehce kyselé mandarinky. Celé to zakryje pudinkový rozvar. Není na co čekat, pochutnejte si i vy na tomto sladkokyselém řezu.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 158 kJ /
3 384 kcal
Bílkoviny53,08 g
Tuky138,05 g
Vláknina7,90 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 443 mg
Sůl1,63 g
Sacharidy478,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozklepneme na žloutky a bílky zvlášť. Z bílků ušleháme tuhý sníh a poté, v druhé míse, vyšleháme žloutky s cukrem a vlažnou vodou. Krok 2: Do žloutků zašleháme olej, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Krok 3: Nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Na krém vyšleháme šlehačku spolu se ztužovačem šlehačky, přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti. Pak do šlehačky vmícháme zlehka zakysanou smetanu. Krok 5: Na vychladlý piškot natřeme šlehačkový krém a na něj naskládáme okapané mandarinky ze 2 kompotů. Krok 6: Šťávu z kompotů slijeme do kastrůlku a doplníme vodou, abychom měli 0,5 l tekutiny. V ní pak rozmícháme 1 vanilkový pudink a podle chuti přidáme cukr. Krok 7: Uvaříme do zhoustnutí a pak, lehce prochladlý, jej natřeme na pokladené mandarinky. Necháme ztuhnout a poté krájíme na řezy.

TIP: Nejoblíbenější recepty s mandarinkami

Zveřejněno 28. 2. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dqqx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mandarinkové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dqqx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Mohla by som autorku poprosiť o úpravu surovín v recepte? Myslím oddeliť suroviny na cesto, krém, polevu...a myslím, že posledné dve suroviny by tam nemali byť.(želatína v prášku a ďalší stužovač šľahačky) Ďakujem!

magdalenka: upraveno;-)

Robert Velčovský 16. 4. 2012 17:53
JE to chaos...

simuš: také se mi nezdá, že by byl recept nějak chaotický.....se nauč vařit a péct a pak budeš vše chápat!:-//

simuš:Byť jsem na pečení hrozný neohrabanec:-8nevidím nic chaoticky popsaného:-Ojen snad to,že za 4bílky chybí čárka,nebo tečka a pak jde postup zase tím správným směrem;-)Možná pro přehlednost to chtělo jen naodstavečkovat a u želatiny napsat,že se má vmíchat do šťávy z kompotu.Ale vím,že by se začátečníkům hůř dělalo;-)
Recept se mi líbí a já dávám další+5:yes:

píšeš to tak chaoticky že tomu vůbec nerozumím ztužovač šlehačky-těsto nechápu:-?:-//

Dobrý recept. Já místo krému dávám umýchaný tvaroh.;-)

:yes: dakujem Lusi, mango bude o dva mesiace, tak si recept ulozim :-)

Broskve, meruňky, jahody...myslím, že i dobře zralé mango(to asi budeš mít doma).

aha...a ake dalsie ovocie by sa hodilo?

Miško čerstvý ananas ne, neztuhla by ti želatina, protože ananas obsahuje bromelin.Jinak ukládám a vyzkouším:yes:

rozmyslam, ci by sa to dalo s cerstvym ananasom..nepokazim nejako tu chut, ktoru to ma mat? asi by to slo..

Fokusko, znám, dělám a dávám nejčastěji meruňky, nebo broskve. Velmi dobré a odlehčené řezy, tudíš ti dávám 2.boda:yes:

To vypadá moc dobře, určitě to vyzkouším. tyhle lehký mňamky mám moc ráda :-)

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
mandarinkový řez, řezy s mandarinkami, recepty s mandarinkami, mandarinkový kompot, mandarinkove rezy se slehackou, rez s mandarinkami, mandarinkový kompot recept, mandarikové řezy, velmi dobré lehké řezy, mandarinkové, mandarinkové recepty, recept s mandarinkami, šlehačka s mandarinkami, mňamky a recepty řezy, řezy se želatinou, řezy s mandarinkami a želatinou, buchta s mandarinkami a zelatinou, mamdarinkove rezy, madarinkové řezy, řezy s želatinou

Suroviny:
cukr moučkový, žloutek, bílek, voda, olej, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šlehačka, ztužovač šlehačky, cukr vanilkový, cukr moučkový, smetana zakysaná, pudink vanilkový, kompot mandarinkový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu