Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 803 kJ / 1 865 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,07 g |
| Tuky | 11,70 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 33 mg |
| Sůl | 0,15 g |
| Sacharidy | 400,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ryžu si preberieme, dobre opláchneme a pridáme k nej 2,5 pohára/hrnčeka vody.
Krok 2: Do hrnca dáme rozpustiť lyžicu masla/oleja.
Krok 3: Keď sa maslo roztopí pridáme 3 hrste podlhovastej tarhone/rezancov - neuvarených.
Krok 4: Tarhoňu/rezance na masle/oleji opražíme dohneda.
Krok 5: Pridáme ryžu s vodou a dobre pomiešame.
Krok 6: Pridáme soľ.
Krok 7: Hrniec prikryjeme pokrievkou a necháme ryžu variť na najmenšom plameni a najmenšom horáku.
Krok 8: Po 15tich minútach ryža vsiakne vodu, ale necháme ju ešte na najmenšom plameni 15minút a priebežne miešame.
Krok 9: Po 30 minútach od začiatku varenia by mala byť hotová.
Zveřejněno 1. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Moje poznámka
Rýže na egyptský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/z67Y
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 11 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
egyptské recepty,
recepty s přílohou rýže,
slovenská rýže,
egyptská rýže s nudlemi,
egypská ryže,
rýže na více způsobů,
slovenska ryza,
egyptské kuře,
jak osmazit ryzi,
slovenska ryže recepty,
způsob vaření rýže,
ako sa vari tarhona,
egyptské nudle,
eyptské kuře,
jak se vari tarhona,
rýže recepty,
recepty z rýže,
jak se jmenuje slovenská rýže,
rýžena jaký způsob,
egyptske vareni ryze
Suroviny:
rýže,
voda,
máslo,
těstoviny tarhoňa,
sůl
Komentáře (20)
ahaa uz chapem Janka pisala po cesky! ja som myslela,ze spagetka nejako pod JanaAli nickom pisala komentar..som to hned nepochopila
spagetka
rezance su nudle, ktore davas do polievky, male kratke tenke nudle
do takto pripravenej ryze davas bud nudle,alebo tarhonu, nezvykne sa davat oboje