Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové lívance

Lívance jsou velmi oblíbené v každé domácnosti. Ať už k snídani nebo jako sladký oběd, či dezert na nedělní odpoledne, vždy si na nich pochutnáme. Tvarohové lívanečky jsou úžasně vláčné, nadýchané, a hotové raz dva.

Hodnocení receptu je 4,9 (94×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magda.sedlarova magda.sedlarova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 575 kJ /
1 094 kcal
Bílkoviny66,66 g
Tuky31,12 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 570 mg
Sodík 782 mg
Sůl1,82 g
Sacharidy134,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse utřeme žloutky s vanilkovým cukrem. Vmícháme tvaroh, mléko, prosátou mouku a sůl. Krok 2: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka jej vmícháme do těsta. Krok 3: Lívance smažíme na rozpáleném tuku z obou stran dozlatova. Krok 4: Lívance na talíři zdobíme trochou marmelády a zavařeným ovocem.

TIP: Nadýchané lívance. Jak je udělat jemné a kypré

Zveřejněno 4. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRzl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové lívance

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nRzl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající lívance! Na nepřilnavém povrchu lívanečníku jsem smažila bez problému úplně bez tuku👌

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jsou vynikající. Uděláno z půl kila tvarohu a jen se po nich zaprášilo

Dnes jsem je vyzkoušela a lívance nemají chybu.. Nadýchané a chuťově naprostá bomba :-) ...

smažené na sádle.. byly vynikající, lepší než kynuté <3

Vynikající recept :-K Dávám do oblíbených!

Dělala jsem dnes podruhé, k snídani. Mazali jsme si je domácí špendlíkovou marmeládou. Jsou vynikající a rychle udělané. Už jsou fuč.😁

Dělala jsem mini lívanečky pro dceru a super! Děkuji za recept ukládám :yes:

Lívance byly výborné.

Zkusila jsem tenhle recept na tvarohové livance, delala jsem rovnou ze dvouch tvarohu ,celý saček vanilkového cukru a lžici cukr moučka a nebylo to sladké bylo akorát a moc dobré já ochutnala jen jeden kus zbytek snedla rodina a kamarád co prijel na návštevu :-D :-K

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí a určitě stojí za vyzkoušení :-K

Do lívanců jsem použila bezlaktózový tvaroh (kvůli intoleranci laktózy). Byly vynikající, mírně navinulé. Se smetanovým jogurtem a dýňovým džemem mňamka. Mezi lívanci "top" <3

Vynikající <3

Děkuji,výborná,rychlá ňaminka.

Krásně nadýchané lívanečky, skvělý recept. :yes:

Úžasné lívance, dělala jsem je z kozího tvarohu a jsou fantastické, děti je milují, moc děkuji za recept.

Dnes jsme měli bezmasí den, měla jsem chuť na lívance,
doma byl tvaroh a potřebovala jsem ho konečně
do něčeho použít. Natrefila jsem na Tvé lívanečky s
tvarohem a bylo rozhodnuto. Použila jsem 3 vajíčka -
mám dost malá.
Úplně jsem ale zapomněla a dala jsem do 3 žloutků
ne lžičku van. cukru, ale celý sáček. Už se nedalo nic
dělat. Přidala jsem též 1 lžičku jedl. sody.
Když jsem ochutnala hotové těsto nebylo vůbec
přeslazené, no to jsem si oddychla.
Na hotové lívance jsem dala bílý jogurt smíchaný s
meruňkovou marmeládou s koňakem a plátky mandlí.
I manžel si pochutnával, byla to lahoda.
Takže už mám tento receptík taky v oblíbených...:yes::-):yes:

Výborné lívanečky - zbyl na mě teda jen jeden,a ten jsem ukořistila při smažení :-D příště budu dělat z dvojité dávky:yes: přisypala jsem tedy tak půl lžičky jedlé sody,jináč jsem nechala recept původní.Jiné už dělat nebudu:yes:

Naše včerejší snídaně podle vašeho receptu s borůvkovou marmeladou a zakysanou smetanou.Deti mely Bouble za ušima.Naprosta bomba ukládám Dekuji :-):-KPetra

Moc dobré a rychlé, měli jsme s bioládou a zakysanou smetanou.. Určitě si zase vzpomenu, až budu potřebovat zpracovat tvaroh.

Magda Mrázová 2. 12. 2016 15:17
recept mě velice zaujal a určitě to vyskouším k večeři. :-)

Výborné, nejsou přeslazené, zdobila jsem hruškovými povidly, kysanou smetanou a posypala skořicovým cukrem, podzimní bomba:yes: Děkuji za recept.

Ludmila Stárková 4. 9. 2016 10:33
Výborné doporučuji :yes::yes::yes:

Přidám svou zkušenost. Zkusila jsem a povedly se. Rodina je snědla ale žádala již neopakovat. Připadaly jim chut'ově lepší klasické kynuté lívance. I mně se zdálo těsto chutí méně výrazné, přestože jsem je zdobila džemem, čerstvými jahodami a šlehačkou.

taky vyzkouším,vypadá to na rychlý oběd:yes:

:-O tohle mi uniklo, to musím vyzkoušet :-p:yes::-K

Jedinečné, mouku jsem dala 100g pohankové mouky a 50g polohr. mouky a opravdu super. Doporučuji. Skvělý recept :yes:

výborný recept .)

Děkuji za výtečný recept, přidávám k oblíbeným, rychlovka a moc dobrá!!!! dávám bod:yes:

Dělala jsem je ve svých 15letech :yes: a hned na poprvé naprostá bomba :-p ;-) chutný a nezkazitelný

Super lívance.:-).Přidávám bodík:yes:+14.

užasné!!! vlastně dokonalé :-K:-):-):-)

Lenka Drahotová 2. 8. 2012 12:48
lívance jsou velmi dobré.Ale zkuste místo tvarohu kefír nebo zakysanou smetanu.Moje rodina je takto přímo zbožňuje.Ještě lepší jsou namazané s borůvkovou marmeládou.;-(

Recept je bezvadný. Děkuji za něj. Tento měsíc je dělám po 4.

Dobré, dávám bodík. ;-)

krásné fotečky...:yes::-K:yes:bodík jsem dala minule...

To su ráda že vám chutnají.Super fotky:-))Díky za ně.:-K:-K

Magdo:-)tak jsem si včera s dětmi pochutnala na tvých lívancích:-p.Už jsem je několikrát dělala podle recetu od Papriky:-)(viz.podobné) a jsou taky moc dobré;-).Posílám ti boďku č.5 a pár foteček:-).

ahoj Magdi,dávám bodík :yes: a ukládám a zkusím,u nás by těch dávek muselo byt snad 8,náš Mišák má rád palačinky všeho druhu,aj kdybych je udělala snad ze šneků...:-D:yes:

To mě ještě nenapadlo, dát do těsta na lívance tvaroh i když ho mám ráda. Určitě někdy vyzkouším.

Magdo vítej, už se moc těšíme na další recepty.Ať se ti tu líbí:-K

děkuji za pěkné přijetí do vašeho klubu. Nebyla jsem to já která vložila první recept,ale moje šikovné dcery.Které rádi vaří a potom všecko sní.:-p:-pproto že mně tím to nápadem potěšili tak jsme společně vybrali další recept.děláho sama moje dcera anička.doufám že vám bude chutnat.:-p:-p:-p

Tématické fráze:
lívance s tvarohem, tvaroh recepty, lívance, tvarohové lívanečky, lívance z tvarohového těsta, dietní lívance, tvarohové lívance s ovesnými vločkami, recepty z tvarohu, tvarohove testo na livance, tvarohové lívanečky s ovesnými vločkami, těsto na lívance, tvatohové lívance, tvarohovélívance, lívance recept, recept na lívance s tvarohem, tvarohové lívance bez mouky, tvarohový lívanec, lívanečky z tvarohu, vanilkové lívance, lívance s tvarohem recept

Suroviny:
tvaroh měkký, vejce, mléko, mouka polohrubá, cukr vanilkový, sůl, tuk na smažení, marmeláda, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu