Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Česká variace na miso polévku

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kaja.f

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Mraženou zeleninu rozehřejeme na oleji, přelijeme vodou (300-400 ml) přivedeme k varu, přidáme řasy (odvážnější použijí kousky wakame, méně odvážní jako já vločky z řasy nori-zhruba lžičku), tofu nakrájené na kostičky a 3-5 minut provaříme. Krok 2: Sundáme z plotny a do horké polévky přidáme miso pastu (asi tak půl až tři čtvrtělžíce, záleží na osobních preferencích). Krok 3: Další dochucování není nutné, miso pasta je dost slaná.

Zveřejněno 2. 5. 2010

Poznámka autora kaja.f

Mořské řasy obsahují hodně jódu, takže tahle polévka je ideální pro všechny, kterým lékaři doporučují jíst hodně mořských ryb. Miso pastu lze sehnat v obchodech s japonskými surovinami, mají několik druhů, já používám obyčejnou, světle hnědou.

Originál japonská miso polévka obsahuje jen řasy, tofu eventuálně trochu zeleniny, já jsem si ji upravila, aby v tom bylo trochu víc "pevného podílu" a mám to jako rychlou večeři :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česká variace na miso polévku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqrp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Česká variace na miso polévku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mqrp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Betyna:děkuji pod maso by mě to lákalo,ale nevím jak by se na to tvářila má drahá polovička:-/:-)

janatka: já dávám miso pastu pod maso, když peču nebo dusím, a taky když si dělám Tofu (ve woku, na cibuli, česneku, zelenině nebo koření - podle momentální chuti, většinou dám jako základ cibuli, někdy česnek na plátky, osmahnu Tofu, přidám miso pastu, někdy sojovku. Když dělám se zeleninou, tak napřed to osmahnuté Tofu vyndám na talíř, aby se mi v zelenině nerozblemcalo, udělám zeleninu, vrátím osmahnuté Tofu.)

Manžel ten pravil,že mu to nechutná:-(je to zvlášní chuť,raději si dá pořádný vývar;-)

Betyna:Marcelko,ty ji používáš i na jiné recepty,mohla bys dát typ??!!

Recept na tuhle polévku jsem objevila až teď, ale miso pastu i všechno ostatní mám doma, tak hned vyzkouším.:yes:

Tak jsem neodolala a koupila ve zdravé výživě "miso pastu!Je to hóóódně slané,ale chutné,vůbec jsem nevěřila,že to chutná skvěle na boso:yes:Doma bylo jen chilli tofu,takže polévka má ještě trošku pálivější šmrnc.Konečný výsledek má jinou chuť než na kterou jsme zvylkí,jsem zvědavá co na zbytek rodiny.Já bych si zvykla.Já se tu ještě naučím vařit i nějaké recepty zdravě:-D:-p

no a uplne nejlepsi to je, kdyz se k tomu prida cerstva hliva ustricna..osmahne se jako prvni, pak se prida zelenina a tak dal...

:yes::yes:

Bodik si urcite tenhle receptik zaslouzi :-K Miso pasta je vyborna, muzu jen doporucit.:yes:

Tématické fráze:
miso polévka, polévka miso, miso pasta recepty, miso polévka recept, miso pasta, polevka miso recept, original miso polevka, nori vločky recepty, polévka z mořských řas, miso pasta recept, miso polévka s tofu, polevka z mořské řasy, miso pasta diskuse, miso, miso recept, japonská polévka miso, mořské řasy recepty, recept polévka miso, mořské řasy wakame recept, recepty z mořských řas

Suroviny:
směs čínská, mořské řasy, tofu, pasta miso

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu