Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje vaječná tlačenka

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

meya.z

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Vaječná tlačenka je zpravidla záležitostí období kolem Velikonoc. Upotřebíte výslužku a ještě připravíte skvělou svačinu. Tlačenka je plná zeleniny, šunky, vajíček a vše pospolu drží želatina. Už jen vydržet, než celé dílo ztuhne a můžete podávat.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 318 kJ /
1 988 kcal
Bílkoviny77,34 g
Tuky163,79 g
Vláknina6,30 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 3,20 g
Sůl7,60 g
Sacharidy49,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci ve vroucí vodě vaříme vejce 9 minut. Poté prudce zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Sterilovanou papriku nasekáme. Šunku nakrájíme na kostičky. Krok 3: Nálev z Moravanky scedíme a dáme stranou. Zeleninu pokrájíme a smícháme s kukuřicí, kapií, šunkou a vejci. Krok 4: Osolíme, opepříme, přidáme hořčici, majonézu a promícháme. Krok 5: Želatinu připravíme z odloženého nálevu ze zeleniny. Nálev dolijeme vodou do 150 ml a dáme vařit, ale nenecháme jej dosáhnout varu (100 °C). Poté vsypeme želatinu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Krok 6: Přilijeme 250 ml studené vody, zamícháme a přidáme do směsi. Krok 7: Celou směs dobře promícháme, vlijeme do formy vyložené potravinářskou folií a necháme ztuhnout.

TIP: Bohatá vaječná velikonoční výslužka? Poradíme, jak výslužky upotřebit

Zveřejněno 5. 4. 2010

Poznámka autorky meya.z

Zdroj: časopis Albert

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08P5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje vaječná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/08P5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

dělal jsem poprvé a již mám zakázku na další dávku této nejen velikonoční dobroty<3<3

Dle mě je tam málo šunky a hodně vody. Lepší je to dělat z Moravanky a použít tu vodu z nálevu.

Děkuji za úžasný recept:-8dělala jsem poprvé a velice se povedl :-Kskvěle chutnalo a ja Děkuji pěkně :yes:ukládám :-K

Sodovka, jo souhlasím, může být i levnější salám, já měla zrovna dost šunky v celku, tak jsem ji tam dala. Nadrobno cibulku jsem tam dala a nedrolí se mi, spíše jsem měla strach pracovat s želatinou, s tou nemám dost zkušeností, ale pomalu se učím :-).

Je to fakt mňamka.:-p Dělám velice často do srnčího hřbetu. Na velikost srnčího hřbetu stačí bohatě zelenina z Moravanky, kterou nakrájím nadrobno, kromě feferonky. Salám dávám levnější, klidně stačí i obyčejný gotthaj. Někdo dává do vaječné tlačenky i nadrobno nakrájenou cibulku. Taky jsem to s ní zkoušela, ale tlačenka se mi pak drobila. Cibulku dávám jenom z Moravanky. :-)) Posílám bodík :yes:

prvni bodik... urcite to bude mnamka... jeste jsem nikdy nezkousela, ale ted uz neodolam a udelam...:-K

Tématické fráze:
vaječná tlačenka z moravanky, vaječná tlačenka v srnčím hřbetu, vaječná tlačenka, vajecna tlacenka v srnci hrbetu, domácí vaječná tlačenka, vaječná tlačenka s majonézou, vaječná tlačenka top recepty, top recepty vaječná tlačenka, vaječný hřbet, vaječná tlačenky z moravanky, vaječný srnčí hřbet, vaječná tlačenka recept, recept na vaječnou tlačenku, vajíčková tlačenka recept, vaječná tlačenka z kunovjanky, vajickova tlacenka, vajecna tlacenka bez majonezy, vaječná tlačenka do srnčího hřbetu, vaječný tlacenka, recept vaječná tlačenka

Suroviny:
zelenina sterilovaná, kukuřice sterilovaná, paprika sterilovaná, cibule, šunka, pepř mletý, sůl, hořčice, majonéza, želatina na vaječnou tlačenku, voda, vejce

Přidat fotografie receptu