Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Punčové řezy paní Josefy

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 085 kJ /
4 323 kcal
Bílkoviny97,52 g
Tuky102,24 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 486 mg
Sůl1,04 g
Sacharidy744,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Možnosti: buď si upečeme korpus v dortové formě a rozkrojíme na 3 díly, nebo si upečeme na plechu 3x piškot z poloviny množství (20 dkg mouky, 15 dkg cukru, 2 vajíčka, půl sklenky oleje, půl sklenky mléka, půl prášku do pečiva). Jeden díl potřebujeme na punč. Krok 2: Ten rozmačkáme, spojíme s trochou rumu, marmeládou, šťávou z citrónu, nebo kompotu, ořechama a svařenou vodou s cukrem, která se táhne na nit. Krok 3: Natřeme na piškot a přiklopíme druhým dílem piškotu. Krok 4: Ten polejeme čokoládou a nazdobíme, jak každá chce a hlavně umí. Hotový zákusek dáme vychladit do ledničky.

Zveřejněno 5. 2. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Tento recept mám od své sousedky, která mi ho donesla ochutnat a já jej musela hned vyzkoušet a podělit se s vámi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy paní Josefy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J65o

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Punčové řezy paní Josefy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J65o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

No já vám vezmu iluze. Do punčového dortu našeho mládí se přidávala pouze tresť (rumová - žlutá nebo punčová - červená). Což neznamená, že když jsme vyrostli si nemůžeme pravý alkohol dopřát ;-):-D:-D

Ali, určitě patří, já to tam hned dopíšu!!!:-O A díky!!!

Holky a nepatří náááhodou do punče nějaký alkohol? Nezapomenu na punčové řezy z dětství, kde určitě alkohol byl a proto to dětem tenkrát tak chutnalo:-8

Helli, sousedka mi donesla ten vzorek na ochutnání a mi se to tak líbilo, že jsem to chtěla vyzkoušet. Dělala jsem dle jejího vzoru a pak jsem se dozvěděla, že to dělal její manžel, že je cukrář!:-)) a on právě říkal, že to můžu udělat do té dortovnice a jak. Tak jsem zase o něco chytřejší:-))

Když jsem to uviděla, první, co mě napadlo: jak jsi z kulatého dortu vykrojila čtvereček ? Pak mi došlo, že je to ten od sousedky, viď? :-D:-D:-D

žížalko, neumíš si vůbec představit, jak se mi klepaly ruce, aby to nějak vypadalo a nešlo to 2x na tu čokoládu. Tak jsem si řekla, že to musí jít. Ale se sáčkem na dort ty kroucánky :-/ ani náhodou. Tohle byla jen bílá poleva z toho sáčku;-)

Jo, to s tím zdobením má Marta pravdu, taky jsem to chtěla napsat, že si pořád stěžuješ na nešikovnost a přitom tohle je doost dobrý:-):yes:

Rýpej, Jiřinko, rýpej:-)):-D no, bude to dvoudecovka;-) A díky za plusík!!:-)

A já si rýpnu:-//,to ještě existují hořčičné sklenky :-D:-D:-D:-D.Jinak ukládám,receptík vypadá dobře:-p:-p za bodík

Marti, díky:-D:-))

Jani, to ty vždy píšeš o těch gramlavých rukách (jestli to nepletu)? Tak to vůbec není pravda - máš moc pěkný a určitě i výborný moučník.

Jo, žížalko, ale už jsem tam raději napsala, že asi deci, aby zas nedošlo k nedorozumění;-)

Jo, už jsem si našla fotku, odlivka se tomu taky říká...dík:-8:-D

moc hezké a asi dobré ;-):-p:yes:

Aha, takže štamprle?:-8

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
punčové řezy, punčové rezy recept, punčový řez recept, recept punčové řezy, pravé punčové řezy, recept na punčové řezy, punčový řez, jak svařit cukr na nit, recept na punčový řez, cukrář cz punčové řezy, punčový řez pravý, punčová tresť, výborný punčový dort, pravý punčový řez, dobré punčové řezy, svařit cukr na nit, rychlé punčové řezy, punčové, vyborne puncove rezy, pravý punčový dort

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva, marmeláda pikantní, ořechy mleté, šťáva citronová, voda, cukr, rum

Přidat fotografie receptu