Suroviny
Porce: 5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 532 kJ / 1 083 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 48,91 g |
Tuky | 19,99 g |
Vláknina | 67,45 g |
Cholesterol | 521 mg |
Sodík | 644 mg |
Sůl | 1,33 g |
Sacharidy | 167,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. Brambory oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. V hrnci si rozehřejeme sádlo, na kterém cibulku lehce orestujeme. Přidáme pepř, nové koření a brambory. Vše dobře promícháme a ještě chvilku restujeme.
Krok 2: Vše zalijeme vodou, přidáme masox a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Když jsou brambory v polévce hotové, přidáme zeleninu a rozkvedlaná vajíčka. Opět vaříme.
Krok 3: V kastrůlku si rozehřejeme máslo a necháme lehce přeškvařit. Máslo nalijeme do polévky, ještě lehce povaříme a polévku odstavíme.
Krok 4: Stroužky česneku rozmačkáme v lisu na česnek a přidáme do polévky, již nevaříme. Podle chuti můžeme polévku ještě dosolit.
Zveřejněno 23. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Moje poznámka
Jitulčina česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r236
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 10 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 11 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 16 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 20 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 20 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Oblíbený rybí salát podle ČSN: Vařené filé dodá jemnou chuť, zelenina s majonézou zase svěžest
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 10 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 10 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 10 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 10 hodinami
Holandské řízky
Milades před 11 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 14 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 14 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 16 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 16 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 18 hodinami
Tématické fráze:
silná česnečka,
jitulciny-recepty.cz,
valašská česnečka,
jana ondračkova dorty,
jituščiny recepty,
jak přeškvařit máslo,
jitulcina kucharka,
jitčiny recepty,
rrcepty,
chlebová česnečka,
recept silná česnečka,
jitulcinyrecepty.cz,
silná česnečka recept,
jitilviny recepty,
recept na silnou cesnecku,
česnečka recept,
jitulčiny recepty zelenina,
silna cesnecka silna domaci,
česnečka silná,
jak se dela cesnecka
Suroviny:
voda,
vejce,
cibule,
česnek,
směs zeleninová do polévky,
brambory,
máslo,
koření nové koření,
pepř,
masox,
sádlo,
sůl
Komentáře (2)