Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové v zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 716 kJ /
1 605 kcal
Bílkoviny218,92 g
Tuky44,67 g
Vláknina42,80 g
Cholesterol 650 mg
Sodík 682 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy65,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso pokrájené na větší kostky opékáme na rozpáleném oleji. Osolíme, okmínujeme a opékáme ze všech stran až je maso pěkně zlaté. Pak ho podlijeme troškou vody a dusíme. Krok 2: Mezitím nakrájíme zelí, přidáme na plátky nakrájený česnek, pepř, kmín, trochu posolíme a dáme do hrnce s trochou vody. Krok 3: Když je maso asi do půlky hotové, vložíme ho do zelí i s výpekem a dále dusíme. Podle potřeby dolijeme vodu. Uděláme cibulovou jíšku a necháme vychladnout. Krok 4: Když je maso měkké, zavaříme jíškou a necháme ho chvilku povařit. Nakonec přimícháme zakysanou smetanu. Kdo chce, může zakápnout trošku octem.

Zveřejněno 13. 3. 2009

Poznámka autorky dzungila

Podáváme s vařenými brambory.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73v8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73v8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Vybtala jsem si dneska tento recept a moc nám to chutnalo.Jen maso jsem použila mleté a do zelí jsem přidala jeden brambor.

Ivčo, díky za pochvalu i za přidané foto.;-):-K Vlastně jsi mi tento recept také připomněla, už dááávno jsem tuhle dobrotu nevařila.:-O A věřím, že těstovinky místo brambor vůbec není špatná volba!:-p:yes:

Výborné:yes::-* Akorát jsem podávala s těstovinami a měla jsem asi 2 cm anglické, tak jsem to tam přidala.Zelíčko se mi trošku rozvařilo, ale to nebylo na závadu. S těmi těstovinami se to krásně spojilo;-) Děkuji za recept a posílám bodík, fotku:yes::-K+1

Dnes jsem dělala zelí stejným zbůsobem, takže místo receptu přidám jen foto;-) Zelí jsem vařila samostatně bez masa, zakysané smetany jsem dala jen 2 lžíce. Jinak postup byl stejný. Dávám bodíka.:yes:

Andrejko, dneska se mi plecko dusilo v hrnci a já šla hledat inspiraci co s ním dál a narazila jsem na tvůj recept se zelím, já měla zbytek kysaného, tak jsem ho proparala a zbytek jsem už udělala podle tvého návodu, jo přisypala jsem trošku papriky pro barvičku, byl to skvělý oběd, přidám fotku a dám bodíka:-):yes:

Bibi, to jsem ráda, že vám chutnalo! Foťák už funguje, ale já jsem zavalená receptama odtud, takže se na vlastní jaksi nedostává...:-( Fotky prima a díky za pochvalu!;-)

dzungilo, moc jsme si k obědu pochutnali:-pfoťák už od března určitě v opravě nemáš, tak tam máš přidané fotky, ale bodík, ten ti teda za to pochutnáníčko dávám v každém případě:yes:

Nebyla, foťák v opravě...:-// Chutná to moc dobře, ale vypadá to, jako když už to někdo jednou požil... :-D:-D

a fotka by nebyla??:-((

Tématické fráze:
vepřové na zelí, vepřové v zelí, dusene modre zeli, modre zeli, dušené zelí, dusene veprove, vepřové se zelím, recept na dušene modre zeli, vepřová plec na zelí, dusene veprove v zeli, vepřové dušené v zelí, modré zelí recept, vepřové zelí, vepřové a zelí, vepřové dušené, vepřové na zelí recept, modré zeli recepty, dušené zelí recept, vepřové plecko na zelí, vepřové maso na zelí

Suroviny:
plecko vepřové, zelí bílé hlávkové, cibule, smetana zakysaná, česnek, kmín celý, cibule, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu