Ovocný dortík s jogurtem nebo pudinkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 440 kJ / 3 451 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,62 g |
| Tuky | 222,69 g |
| Vláknina | 2,60 g |
| Cholesterol | 1,22 g |
| Sodík | 929 mg |
| Sůl | 2,17 g |
| Sacharidy | 248,87 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na korpus šleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a zlehka vmícháme tuhý sníh. Rozetřeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a zvolna upečeme. Po vychladnutí potřeme silněji marmeládou a dáme jogurtovou, nebo pudinkovou vrstvu, necháme ztuhnout. Přidáme ovoce a zalijeme želé, dáme zase ztuhnout. Pokud použijeme půlky broskví, tak ty do tuhnoucí směsi mírně zatlačíme. Dozdobíme šlehačkou, Rama na šlehání udrží tvar i do druhého dne, dortík nechám v chladničce.
Krok 2: Jogurtové želé: Mléko si ohřejeme zhruba na 55 °C a necháme rozpustit želatinu, metličkou občas prošleháme. Pak smícháme s jogurtem, cukrem dle potřeby, zlehka vmícháme ušlehanou šlehačku a podle potřeby třeba ještě dosladíme. Do tohoto želé můžeme taky zamíchat nakrájené kousky ovoce.
Krok 3: Pudinková vrstva: Uvaříme pudink a ještě v horkém rozpustíme za stálého míchání kousky tuku v kostce a ihned dáme na korpus a necháme ztuhnout.
Krok 4: Horní želé: Slijeme šťávu z kompotu, odměříme 250 ml, pokud je málo, dolijeme vodu a třeba dosladíme nebo jinak dochutíme např. sirupem, ohřejeme na zhruba 50 - 55 °C a rozpustíme želatinu, promíchávám metličkou. Jak začíná mírně houstnout tak použijeme.
Zveřejněno 23. 8. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ovocný dortík s jogurtem nebo pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8E3
Moje poznámka
Ovocný dortík s jogurtem nebo pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8E3
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 9 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 9 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 9 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 9 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Tématické fráze:
pudinkový dort s ovocem,
nepečený dort s bílým jogurtem,
nepečený pudinkový dort s ovocem,
želatinová buchta,
korpus s pudinkem,
jogurtový pudinkový krém s ovocem,
moučníky s jogurtem,
moučník s jogurtem,
buchta s pudinkem a jogurtem,
jogurtový ovocný dort,
krém na dort s pudinkem,
ovocný nepečený dort s pudinkem,
buchta s ovocným jogurtem,
jogurtové želé,
nepečený dort s pudinkem a ovocem,
ovocný jogurtový dort,
pudinková dortová poleva,
buchta s ovocem a pudinkem,
recepty z pudinku,
jogurtový dort s ovocem
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
marmeláda,
jogurt,
mléko,
želatina prášková,
cukr,
cukr vanilkový,
rama cremefine,
smetana ke šlehání,
kompot ovocný,
želatina prášková,
mléko,
pudink vanilkový,
cukr,
cukr vanilkový,
rama máslová,
máslo,
šlehačka
Komentáře (4)