Ghee (přepuštěné máslo)
Přepuštěné máslo je ideální na smažení, vaření a i pečení. Má specifickou oříškovou vůni a chuť. Snadno si jej také vyrobíte doma. Stačí k tomu kostka másla, hrnec a trocha trpělivosti. S našim receptem to jistě zvládne každý.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustime maslo a privedieme ho do varu. Stiahneme plamen na najslabsie a varime ho za staleho miesania kym nam nezostane cira zlta tekutina.
Krok 2: Vtedy odstavime z ohna a nechame 2 hodiny chladnut.
Krok 3: Vychladnute uskladnime vo vzduchotesnej nadobe.
Zveřejněno 5. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghee (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZJr
Moje poznámka
Ghee (přepuštěné máslo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pZJr
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 5 minutami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 7 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
ghee,
přepuštěné máslo,
na co použít přepuštěné máslo,
ghee recept,
co je přepuštěné máslo,
priprava prepusteneho masla,
přepuštěné máslo recept,
výroba ghee,
ghee priprava,
výroba přepuštěného másla video,
výroba přepuštěného másla,
příprava ghee,
jak vyrobit přepuštěné máslo,
čo je ghee,
tlučení másla,
topené máslo,
jak přepustit máslo,
přepuštěné máslo příprava,
prepustene maslo video,
jak se dělá přepuštěné máslo
Suroviny:
máslo
Komentáře (15)