Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové medové řezy

Tenké pláty kakaovo-medového těsta pokapané kávou a potřené výbornou pudinkovou náplní, která voní po vanilce a banánech, tvoří skvělý dezert, který se hodí ke chvíli pohody u šálku dobré kávy.

Hodnocení receptu je 4,9 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Betina

Náročný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 60 min

85 min (25 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 579 kJ /
8 026 kcal
Bílkoviny98,44 g
Tuky424,66 g
Vláknina30,00 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 502 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy937,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zpracujte těsto. Rozdělte ho na několik částí podle velikosti plechu tak, abyste získali tenké pláty. Jednotlivé části pak rozválejte na pláty. Krok 2: Pláty po jednom pečte při 180 °C. Krok 3: Na náplň smíchejte v troše mléka škrob a pudinkový prášek. Krok 4: Do zbytku mléka přidejte vanilkový cukr, přiveďte k varu a do vařícího mléka přimíchejte mléko se škrobem a pudinkem. Nechte vychladnout. Krok 5: Do vychladlé směsi přimíchejte pomalu máslo s cukrem. Přidejte med a míchejte, dokud se směs nespojí. Krok 6: Kávu rozpusťte v teplé vodě a potřete jí pláty. Promažte je krémem a dejte do chladu přes noc. Krok 7: Podávejte ozdobené čokoládovou polevou.

Zveřejněno 14. 10. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WooW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kakaové medové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WooW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

Jak jsem to mohla přehlídnout!!!:-O:yes:

Medové pláty.Moje noční můra....Ale když ono je to tak dobré že?:-p:yes::yes::yes:

velice povedené;-):-K:yes::yes:

Krásné:-p:-p

krásné řezy:-p:-p:-p :yes::yes::-K

Betinko:-K, jak se znám, určitě bych přidala rumíček, ale za ty krásné řezy Ti posílám bodíček:-):-p;-):-K:yes:+10.

:yes::yes::yes:

Bětulko, no ty jsou:yes::-D:-p

Dnes je to tu samá krása:yes:Ukladám;-)

Děkuju:-8:-8

Betinko, máš to pěkně propracovaný a jistě dobrý a hezky nafocené;-) Máš 8.bod:yes:

páni, to musím udělat :yes::yes:

Moc se ti povedly a taky bych si moc pochutnala:yes:

Tématické fráze:
kakaove řezy, medové řezy, kakaový řez, krásné řezy, rychle medove řezy, jednoduché medové řezy, řezy z medu, medové řezy na plech, kakaový řezy, recept na medové řezy, medové řezy recept, rezy kakaove, medové řezy s kakaem, kakaovomedove rezy, napln do medovych rezu, řezy z instantní kávy, kakaový med, kakaoverezy, dobré kakaové řezy, medové cokoladove řezy

Suroviny:
mouka hladká, prášek do pečiva, máslo, cukr, vejce, kakao, med, mléko, mléko, škrob, pudink banánový, cukr vanilkový, cukr moučkový, med, máslo, káva instantní, voda, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu