Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gratinované zeleninové košíčky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

reditelZEMEkoule

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 300 kJ /
550 kcal
Bílkoviny37,76 g
Tuky34,59 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 548 mg
Sodík 813 mg
Sůl2,27 g
Sacharidy17,47 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špenát zahřejeme v mikrovlnné troubě 2 minuty na maximum. Vyjmeme a necháme přebytečnou tekutinu odkapat. Krok 2: Vezmeme formu na vdolečky a vložíme do jednotlivých otvorů olejem vymazané košíčka na pečení. Krok 3: V misce smícháme vejce, nastrouhaný nebo rozdrobený sýr, papriky, cibuli a špenát. Pokud chceme přidáme kapku tabasca. Dobře promícháme. Krok 4: Naplníme rovnoměrně košíčky a při teplotě 175°C zapečeme asi 20 minut. Vyzkoušíme nožem nebo špejlí, jestli jsou hotové - po zapíchnutí vytáhneme nůž nebo špejli čistou. Košíčky můžeme nechat vychladnou a dát zmrazit. Pak vždy jen před použitím rozehřát v mikrovlnce.

Zveřejněno 7. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg3K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Rg3K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dobrý den! Koukám, že máte dost zkušeností se silikonovými formami. Poradil by mi někdo jak použít formi na pudink( nešlel mi totiž z formiček vyklopit) Děkuji a přeji hezký den

Zajímavý recept - špenát mám ráda, tak budu muset vyzkoušet. Dík za něj.

Vynikající:-!:yes: Doporučuju dělat rovnou z dvojité dávky. Z jednoho špenátu jsem měla 8 muffinových košíčků. Formičky jsem měla silikonové, takže jsem nemusela vymazávat, vyklopit šly snadno :yes:
Pro masaře by šla klidně přidat šunka nebo slaninka na kostičky, ale mně tam nechyběla.

Tématické fráze:
grilovaný hermelín v mikrovlnce, grilovaný hermelín v troubě, recept na gratinovanou zeleninu, formička na gratinované bramory, silikonove formi, formi na pečení, grilovany hermelín v mikrovlnce, grilovany hermelín mikrovlnka, gratinovane jidlo, gratirování, recepty na gratinovanou zeleninu, gratinova cuketa s bramborama, gratirování zeleniny, jak použít gratinované misky, gratinování zeleniny-recept, zeleninovy kosíček dort, silikonové košíčky na pečení recepty, zeleninovy kosicek, košíčky z polenty, gratinované hermelín

Suroviny:
špenát mražený, vejce, sýr nízkotučný, paprika čerstvá červená, cibule, olej olivový, tabasco

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu