Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slaný koláč s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 100 min

100 min (100 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 092 kJ /
2 890 kcal
Bílkoviny173,19 g
Tuky71,04 g
Vláknina26,65 g
Cholesterol 908 mg
Sodík 6,90 g
Sůl17,17 g
Sacharidy377,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše vložíme do nádoby pekárny a zvolíme program Těsto nebo zaděláme klasickým způsobem. Krok 2: Než se nám zpracuje a vykyne, tak orestujeme na oleji nakrájenou cibuli dosklovita, přidáme mleté maso, mícháme a oddělujeme od sebe. Krok 3: Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a maso dusíme doměkka. Krok 4: Po vychladnutí vmícháme 2 vejce. Krok 5: Těsto rozdělíme na 3 díly, vyválíme, dáme na plech vyložený papírem na pečení, poklademe mletým masem, posypeme sýrem a necháme chvíli kynout. Krok 6: Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Zveřejněno 9. 10. 2008

Poznámka autorky Merylas

Do mletého masa se může přidat trochu vařené rýže a taky je možné ho dusit s trochou nakrouhaného hlávkového zelí. U nás je se zelím oblíbený. Můžeme přidat koření dle svých zvyklostí. Tento koláč chutná i s podušenými drůbežími játry, nebo uzeninou, vše se spojí vejci. Fantazii se opravdu meze nekladou :-)). Jí se teplý a chutná po žitné mouce s drceným kmínem trošku "chlebově".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rj8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9rj8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

malaneta: Děkuji moc za vyzkoušení, pochvalu, bodík a především za krásnou fotečku:-K

před chvílí jsem vytáhla z trouby a je moc dobrý. Chuťově ani chleba ani pizza - něco mezi. Dělala jsem na jeden velký plech, takže mám vyšší těsto, ale to vůbec nevadí. za mě 1:yes:

Monikatum, děkuji:-K

:yes::yes::yes: je to moooc dobré. určitě doporučuji :yes::yes::-K:-K:-K

:yes::yes::-p

Ivi, myslím, že by tě tento koláč nezklamal:-))Snad...:-8

:-ONo paráda!!!! :yes::yes:+

téééda, sbíhají se mi sliny, ukládám si ho do oblíbených a snad brzy vyzkouším :-p

Tématické fráze:
slané záviny a koláče, slaný koláč, koláč z mletého masa, štrůdl s mletým masem, slaný bramborový koláč, slané koláče, muffiny na slano, koláč z listového těsta s mletým masem, slané mufiny recepty, muffiny s mletým masem, štrůdl z mleteho masa, koláč s mletého masa, koláč, slané muffiny recept, slaný závin s masem, slané mufiny, bramborový koláč na slano, slaný závin z mleteho masa, domácí mufiny, slané muffiny

Suroviny:
voda, ocet, sádlo, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka žitná chlebová, sůl, kmín drcený, cukr, droždí čerstvé, maso vepřové mleté, maso hovězí mleté, olej, cibule, sůl, pepř, česnek, vejce, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu