Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelnice "Všudybylka"

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 litry

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 422 kJ /
1 535 kcal
Bílkoviny72,75 g
Tuky14,94 g
Vláknina66,16 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,10 g
Sacharidy246,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do většího hrnce si dáme trošku oleje, na kterém osmahneme nakrájenou cibuli s plátky česneku, vhodíme papriku a na malé kousky nakrájené brambory s fazolema, zamícháme a zalijeme vývarem. Krok 2: Pak ještě přidáme bobkové listy, pepře a nové koření, osolíme a vaříme. Až začnou fazole měknout, přidáme překrájené kyselé zelí, nasypeme hlívu, dáme libeček, nakrájenou papriku na proužky, nakrájená rajčata na kousky, klobásku na kolečka a přidáme cukr, dál vaříme. Krok 3: Do kysané smetany zamícháme mouku a ke konci varu přidáme do polévky a převaříme.

Zveřejněno 1. 6. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Tuto fazolovo-zelnou polévku máme z těchto druhů(fazolovek a zelnic) nejraději, proto se s vámi chci podělit, aby jste jí vyzkoušeli, stojí za to! Polévka je sytá a když si k ní vezmete chleba, může vám krásně suplovat druhý chod!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelnice "Všudybylka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzj4

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelnice "Všudybylka"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzj4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

:yes:

Ty všudybylko jedna:-((, hraješ mi na žaludek!!:-)):-D:yes::yes::yes:

Takove polevky mame moc radi, bodik je jasny. :yes::-K:-K:-K

Jak se znám, určitě bych dala celou smetanu ke šlehání, Bibi, ale Tvoje zelnice má ode mne bodík :yes::-p

Ta teda je:-O:-p:yes:

Všem vám MOC děkuji, zahřálo mě to v té zimě u srdíčka:-D
IvankoCh, tak to máš s polévkama jako já, snažím se je vařit na 2 dny, ovšem mnohdy se sní všechna, tak je to denně a pak právě dělám 4 litry, jako tuhle co nám hodně chutnají a máme je i 3 dny, tahle myslím ty 3 nevydrží;-)

Bibi, koukám, že jsi kreativní nejen při vaření, ale i při vymýšlení názvů...:-):yes:
Máš to moc pěkné:-).

Milujeme takové polívečky:-p:yes:

JANI:yes::yes:ta musel být:yes:

To musí být bezvadná polévka. Co nejdřív, nejlépe hned zítra jí vyzkouším. U nás máme polévky všichni moc rádi. Vařím je každý den, pro tři lidi třílitrový hrnec. Když náhodou zbyde tak se sní ke snídani.

Mňam, to se může kdykoli a za jakýchkoli okolností :-p;-):yes:

to je tedy polívčička,všudybylka:-p:yes:dávám bod a ukládám;-)

Jani, zajímavý recept. Fazole, zelí, brambory a ten bobkáč, to můžu. Zkusím uvařit. :-p:yes:

Tématické fráze:
zelnice, zelnice s fazolemi, zelnice z kysaného zelí, zelnice se smetanou, zelnice s fazolema, zelnice recept, ricanska klobasa, zelnice s klobásou, všudobylka, špagety s fazolema, zellnice, zelnice s klobásou a smetanou, příprava zelnice, recept na kyselou zelnici, zelnice bez smetany, zelnice ze smetany nejlepší recept, recept kyselá zelnice, bezlepková zelnice, zelnice s fazoli, fazolovo zelná polévka

Suroviny:
fazole, zelí kysané, cibule, brambory, česnek, klobása, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, hlíva ústřičná, pepř, koření nové koření, bobkový list, smetana zakysaná, cukr, masox, mouka hladká, libeček, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu