Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makošvestkáč

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kroupovka Kroupovka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 239 kJ /
535 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky51,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do polohrubé mouky nasypeme necelý prášek do pečiva, špetku soli a skořicový cukr. Zamícháme, přilijeme olej, 2 celá vejce, bílý jogurt a vypracujeme těsto, které vlijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný pekáč. Krok 2: Stejnoměrně ho rozetřeme a poklademe půlkami švestek, které lehce zamáčkneme slupkou do těsta. Zlehka posypeme mletou skořicí. Do každé půlky švestky nasypeme lžičkou mletý mák smíchaný s moučkovým cukrem (zbytek máku rozhodíme po celém koláči) a celý koláč poklademe malými kousky másla. Navrch koláče dáme drobenku. Krok 3: Drobenku jsme udělali smícháním hrubé mouky, cukru a Hery. Krok 4: Koláč pečeme v předem vyhřáté troubě asi 30 minut.

Zveřejněno 3. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makošvestkáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v880

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makošvestkáč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v880

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

alenka:ja taky.tohle delam dedkovi ke kafi tyden co tyden. s makem nema chybu.doporucuji vsem.

:-K:-KJsem strašně ráda,že zde najdu tolik bezva dobrých a relativně zdravých receptů z jogurtu a ovoce.

větším kelímkem myslím takový klasický kulatý (ne ty hranaté třeba od activie);-)

totok musí být výborné:-pjenom-co si mám představit pod pojmem větší kelímek:-?jakože 500g-to je asi moc,že?Tak jak to bude;-):-D:-?ale bod si zaslouží,to zasejc jo:-K:yes:

Kroupovko, vítám tě mezi námi v naší Topácké rodině, jíš si se právě stala jejím členem a přeji ti, aby se ti s náma líbilo;-)

už se těším až budou švestky...mnam:-p:yes:

Tématické fráze:
švestkáče-koláč, buchty švestkáče, recept na svestkace na plechy, nejlepší švestkáče, svestkovy kolac z bileho jogurtu activie, nejlepší makošvestkáč, panacota z jogurtu, porcelán s dekorem švestky, "švestkáče", recept-švestkáče, moučníky z bílého maku, porcelán s dekorem švestek

Suroviny:
jogurt smetanový, mouka polohrubá, cukr krystal, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, cukr skořice, mák mletý, cukr moučkový, skořice, máslo, mouka hrubá, cukr krystal, tuk hera

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu