Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboračka

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vlajda Vlajda

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Tuto bramboračku připravíme z vývaru z vepřových kostí, do kterého přidáme spoustu zeleniny a necháme povařit. Dále přidáme brambory. Polévku ochutíme česnekem, majoránkou a zahustíme záklechtkou. Díky masu obranému z kostí je polévka sytá.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 916 kJ /
458 kcal
Bílkoviny17,37 g
Tuky2,12 g
Vláknina26,86 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 384 mg
Sůl0,89 g
Sacharidy79,72 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme si 2,5 l vody, přidáme dvě kosti, trochu osolíme a dáme velmi pomalu vařit na cca 60 minut. Krok 2: Pak přidáme veškerou připravenou zeleninu nakrájenou na kolečka nebo kousky. Opět povaříme, po 15 minutách (možno i déle) uvařené kosti vyjmeme a necháme vychladnout. Krok 3: Do polévky přidáme oloupané a nakrájené brambory, najemno nastrouhaný česnek a majoránku. Opět necháme cca 10 minut povařit. Krok 4: Mezitím připravíme záklechtku, v troše vody rozmícháme trochu hladké mouky. Za varu a opětovného míchání polévku zahustíme a ještě alespoň 15 minut povaříme. Krok 5: Pak do polévky přidáme obrané maso z vychladlých kostí. Nakonec dochutíme solí, pepřem, popřípadě ještě trochou majoránky.

Zveřejněno 2. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboračka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

:-p:yes:+4,dobrá,rychlá,přidala jsem 1vejce:-))

;-)

Tématické fráze:
bramboračka, bramboračka recept, braboračka, výborná bramboračka, recept bramboracka, polevka bramboracka, zahuštění bramboračky, bramboracka polevka, recept na bramboračku, bramborová polévka, recepty bramboračka, recept na jížku, braboračka recept, domácí bramboračka, výborná bramborová polévka, vareni bramboracka, zahuštění bramboračka, recepty polevka bramboracka, braboračka polévka, recept bramracka

Suroviny:
kosti vepřové, mrkev, celer, petržel, květák, brambory, česnek, majoránka, sůl, pepř mletý, mouka hladká

Přidat fotografie receptu