Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso po srbsku

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jirihyvnar jirihyvnar

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Vepřové po srbsku je osvědčená klasika plná zeleniny a omáčky. Tento pokrm připravujeme z vepřové plece a do omáčky přidáme čalamádu, což je naložená směs zeleniny. Dochutíme a podáváme s rýží, brambory, nebo s hranolky.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 918 kJ /
458 kcal
Bílkoviny7,93 g
Tuky1,60 g
Vláknina8,27 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,35 g
Sůl5,83 g
Sacharidy100,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa osolíme a trochu opepříme. Krok 2: Osmahneme na kostičky nakrájený špek, přidáme maso a orestujeme. Krok 3: Přidáme čalamádu, najemno nakrájenou cibuli, trochu vody a kečup podle chuti. Přidáme nakládanou červenou papriku (nálev scedíme). Krok 4: Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Kdo to má rád vypečené, může dát do trouby. Krok 5: Podáváme s rýží nebo s bramborem, hodí se i hranolky.

Jak správně uvařit rýži

Zveřejněno 14. 2. 2009

Poznámka autora jirihyvnar

Pokud je čalamáda hodně kyselá, tak přisypeme cukr podle chuti. I trocha vegety se může dát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRpx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso po srbsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRpx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-p

:-):-K:yes: Stoji za vyzkoušeni

Robila som niečo moc podobné,ešte som pridala čerstvé rajčiny a papriku...výborné:-p:yes:

:-p:-p:yes:

Děkuji za super recept. Právě jsem uvařila a baštím. Vynikající. Nevím jak je možné, že u nás ve třech obchodech nemají čalamádu:-//- dala jsem lečo a mohu říci- ňam, ňam, ňam:-p

Moc, moc dobroučké. Vzhledem k tomu, že nemusíme čalamádu, vynechala jsem ji a i tak je to super. Dávám bodík.:yes:

Super namka;-)davam bodik

Díky za odpovědˇ

Na těch 8 plátků masa asi půl litru čalamády,červené papriky přiměřeně asi malou zavařovací skleničku a šťávu scedíme.Kečupu 250 ml a hlavně podle chuti.

Ještě bych se chtěla zeptat kolik toho masa a té čalamády??Myslím že je lepší napsat k receptu kolik všeho zhruba by tam mělo být,každá nevaří od oka.;-)

Moc dobrý recept,dala jsem si ho do oblíbených a někdy ho zkusím uvařit.Fotky jsou moc pěkné,dávám Ti bodík.:yes::-)

Tématické fráze:
vepřový plátek po srbsku, vepřová plec po srbsku, vepřové rizoto po srbsku, vepřové žebírko po srbsku, vepřová kotleta po srbsku, kuřecí maso po srbsku, srbska veprova kotleta, vepřové kotlety po srbsku, vepřová kýta po srbsku, kuřecí plátek po srbsku, srbský vepřový plátek, vepřový kotlet po srbsku, veprove platky po srbsku, kotlety po srbsku, žebírko po srbsku, veprove maso recepty, vepřový steak po srbsku, srbské žebírko, kotleta po srbsku, recepty z vepřového masa

Suroviny:
plec vepřová, kečup sladký, čalamáda, paprika čerstvá červená, tuk, cibule, špek, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu