Čufty

Čufty jsou v podstatě koule, připravené z mletého masa, s přidáním koření a cibule. Někdy se do nich přidává i rýže nebo bulgur. Jsou tepelně opracované smažením, vařením, dušením nebo grilováním, a podávají se s různými přílohami.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Čufty jsou v podstatě koule, připravené z mletého masa, s přidáním koření a cibule. Někdy se do nich přidává i rýže nebo bulgur. Jsou tepelně opracované smažením, vařením, dušením nebo grilováním, a podávají se s různými přílohami.
Čokoláda je snad nejoblíbenější pochoutkou na celém světě. Vyrábí se z kakaových bobů, a známe ji v… Číst dál
Čorba je známá a chutná polévka z Balkánu, vaří se z různých druhů masa a přidané zeleniny. Maso… Číst dál
Čubrica je balkánská směs koření, jehož původ bychom objevili v Bulharsku (směs saturejky, pálivých… Číst dál
Dalamánky jsou drobnější pečivo (většinou oválné bochánky) z chlebového těsta pšenično-žitného nebo… Číst dál
Datle je zdravé a sladké ovoce, které i přes svoji sladkost nezvyšuje hladinu glukózy v krvi a… Číst dál
Debaras vyšel ze slova débarras a znamená to rituální a profesionální sklízení ze stolu, poté co… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál