Uherský salám
Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Uherský salám je snad nejznámější maďarský fermentovaný salám se stoletou tradicí výroby. Dříve se… Číst dál
Uhlířina nebo také havířina, je staročeský pokrm, který si připravovali uhlíři, pálící v lesích… Číst dál
Úhoř - ryba, která vypadá jako had, je druhem paprskoploutvých ryb. Třecí akt úhoře je spojován se… Číst dál
Ucha je tradiční rybí polévka pocházející z Ruska. Připravuje se z mnoha druhů lososovitých nebo… Číst dál
Úlky, neboli vosí hnízda patří k tradičnímu nepečenému cukroví a Vánoce si bez nich neumíme… Číst dál
Umami, v překladu lahodný, tzv. 5. chuť objevil v roce 1908 japonský profesor Kikunae Ikeda v řase… Číst dál
Ústřice jsou mořští živočichové, rod čeledi ústřicovitých. z nichž nejznámější je ústřice jedlá.… Číst dál
Kdo jedl někdy asijské jídlo, je pravděpodobné, že ochutnal i ústřicovou omáčku. Základem je… Číst dál
Utopenci jsou naším oblíbeným pokrmem. Setkat se s nimi můžeme i v hospodách a restauracích, kde se… Číst dál
Klasický způsob nakládání masa na uzení je za pomoci kuchyňské nebo mořské soli, častěji do… Číst dál
Uzenku mohli lidé poprvé ochutnat v roce 1891 na Zemské jubilejní výstavě. Podávala se teplá, s… Číst dál
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Přidáno 16. 5. 2024 08:51