Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Římský kmín

yanull yanull
Římský kmín

Kumín neboli římský kmín jsou semena šabreje kmínovitého.Je to tradiční orientální koření, především indické kuchyně. Od klasického kmínu se liší výraznou vůní a chutí, bývá součástí různých kořenících směsí. Je účinný proti nadýmání a plynatosti. Přidává se do mletých mas, kebabů, pilafů a všude tam, kde je žádoucí ostrá chuť pokrmů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Třešně

Třešně jsou velmi oblíbené ovoce, které se řadí mezi peckoviny. Patří mezi první, na které se vždy… Číst dál

Třtinový cukr

Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál

Tuková blána

Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál

Turrón

Tuňák je nepečená cukrovinka, kterou znají hlavně ve Španělsku. Koupit ji můžete po celý rok, ale… Číst dál

Tuřín

Tuřín je dvouletá rostlina, která v prvním roce vytvroří bulvu, ve druhém roce kvete a dozrávají… Číst dál

Tvaroh

Tvaroh je mléčný výrobek tužší konzistence, bílé barvy a smetanové chutí. Vzniká vysrážením mléčné… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál

Celestýnské nudle

Foie gras

Foie gras je kontroverzní pochoutka. Jedná se o ztučnělá játra vodních ptáků, nejčastěji hus a… Číst dál

Foie gras