Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka

yanull yanull
Bábovka

Bábovka je druh sladkého třeného nebo kynutého pečiva, oblíbeného nejen u nás, ale i v mnoha okolních zemích. Hlavními surovinami jsou máslo, vajíčka, cukr a mouka. Bábovka se často peče jako dvoubarevná, přičemž část těsta je obarvená kakaem. Do těsta se přidávají různé přísady, obvykle rozinky, ořechy nebo mandle. Na bábovky existuje mnoho receptů a pečou se v různých ozdobných formách.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Chilli paprička

Chilli papričky jsou plody exotických druhů paprik, které rostou v tropech a subtropech. Tyto malé… Číst dál

Chilli paprička

Chipsy, čipsy

Chipsy jsou pochutiny z tenkých plátků brambor, které se smaží a ochucují různým kořením nebo… Číst dál

Chipsy, čipsy

Chléb

Chléb patří k základním potravinám a neumíme si bez něj představit náš jídelníček. Existuje mnoho… Číst dál

Chléb

Chlorid vápenatý

Chlorid vápenatý (CaCl₂) je látka, která se často používá při výrobě sýrů ke zlepšení srážení mléka… Číst dál

Chlorid vápenatý

Chmel

Chmel je na našem území pěstován již od 1. století. O rozvoj chmelnic se nejvíce zasloužil Karel IV… Číst dál

Chmel

Chorizo

Chorizo je tradiční španělská uzenina, která dosáhla světového věhlasu. Tato pikantní dobrota s… Číst dál

Chorizo

Pojmy, které by vás mohly zajímat