Brusinka
Brusnice brusinka je plazivý keřík s drobnými plody, z čeledi brusnicovitých. V lidovém léčitelství se používá s úspěchem při zánětech močových cest, při léčbě cukrovky a při průjmech.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Brusnice brusinka je plazivý keřík s drobnými plody, z čeledi brusnicovitých. V lidovém léčitelství se používá s úspěchem při zánětech močových cest, při léčbě cukrovky a při průjmech.
Tato mořská ryba obývá chladnější vody Atlantského oceánu. Může dorůst až do délky 2 m a váhy 90 kg… Číst dál
Trhanec je nadýchaná placka z lívancového těsta. Peče se na másle a na pánvi se roztrhá. Posype se… Číst dál
Trojobal je způsob úpravy pokrmů. Nejčastěji se v kombinaci mouky, rozšlehaných vajíček a… Číst dál
Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál
Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál
Tuňák je mořská ryba, dosahující míry až 250 cm a váhy 2,5 tuny. Živí se drobnými rybami. Je… Číst dál
Brunch je anglické označení pro přesnídávku, jídlo, které se podává později ráno nebo časně… Číst dál
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Gomasio, oblíbený zázrak japonské kuchyně, si snadno připravíme doma. Poradíme, jak ho zařadit do jídelníčku