Fondán
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Fondán je cukrovinka z cukerné hmoty s jemnou krystalickou strukturou. Je vyroben z cukru, vody, želatiny a tuku. Podobá se marcipánu, ale jen vzhledem, protože tvrdne. Používá se především na potahování dortů a některého pečiva.
Jablečný ocet se vyrábí fermentačním procesem, jeho výroba trvá asi měsíc. Vyrobit si jej můžeme… Číst dál
Jablka v županu jsou omytá a oloupaná jablka, která mají místo vykrojeného jádřince vložený džem… Číst dál
Jadel je pletený pařený ovčí nebo kravský sýr s vrstevnatou a vláknitou strukturou. Stejně jako… Číst dál
Jáhly jsou loupaná zrna prosa, bezlepková potravinářská surovina. Hodí se na přípravu jáhelných… Číst dál
Jahody jsou velmi oblíbené ovoce. Kromě přimé konzumace mají velké využití v gastronomii. Líbí se… Číst dál
Jalapeño jsou pálivé mexické chilli papričky. Jejich pálivost dosahuje 2 500 - 6 000 Scovilleových… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře