Garnýrování
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Garnýrování znamená obkládání pokrmu přílohami. Používá se v případě, když se hlavní jídlo, např. maso o více porcích, umístí doprostřed, a kolem se narovná příkrm nebo příloha ze zeleníny. Šťáva nebo omáčka se podává samostatně.
Jadel je pletený pařený ovčí nebo kravský sýr s vrstevnatou a vláknitou strukturou. Stejně jako… Číst dál
Jáhelník je tradiční staročeský jáhlový nákyp. Základem je oslazená jáhlová kaše, která je zapečená… Číst dál
Jáhly jsou loupaná zrna prosa, bezlepková potravinářská surovina. Hodí se na přípravu jáhelných… Číst dál
Jalapeño jsou pálivé mexické chilli papričky. Jejich pálivost dosahuje 2 500 - 6 000 Scovilleových… Číst dál
Jalovčinky jsou aromatické plody jalovce, v kuchyni využívané jako koření. Slouží při výrobě… Číst dál
Jamón je sušená vepřová španělská šunka (jamón ibérico, jamón serrano). Jamón curado (kurádo) je… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Bramborový knedlík patří na svatomartinskou tabuli: Připravíte ho jednoduše a rychle, chutnat bude famózně