Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gril

Gril je zařízení pro tepelnou úpravu surovin, především masa, ale i zeleniny, ovoce a sýrů. Grily existují elektrické, plynové a na dřevěné uhlí. Každý z nich má svá specifika. Grilovací funkci mají i elektrospotřebiče - elektrické a mikrovlnné trouby. Grilovat můžeme přímo i nepřímo, v grilech lze dokonce zauzovat.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Gratinování

Gratinování je převzato z francouzštiny a znamená zapékání. Gratinovat můžeme především pokrmy z… Číst dál

Gratinování

Gravlax

Tato pochoutka ze skandinávské kuchyně je připravována ze syrového lososího masa. Vykostěné filety… Číst dál

Gravlax

Gremolata

Gremolata či gremolada se používá na pečená a grilovaná masa. Vytvoříme ji z drobně nasekané nebo… Číst dál

Gremolata

Grilovací koření

Grilovací koření je univerzální kořenící směs, která obsahuje papriku, černý pepř a šalvěj. Pokud… Číst dál

Grilování

Grilování je velmi oblíbená příprava potravin, při které na ně dopadá tepelné záření. Aby… Číst dál

Grilování

Grundle

Grundle jsou malé rybičky, většinou mřenky, které odjakživa patřily k vodě a podávaly se v rybích… Číst dál

Grundle

Pojmy, které by vás mohly zajímat