Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kefír

cathleen cathleen

Kefír je lahodný kysaný nápoj, připravený z tzv. kefírových zrn, které obsahují bakterie mléčného kvašení i kvasinky. Při kvašení v něm dochází ke vzniku oxidu uhličitého a minimálního množství alkoholu, hotový nápoj je příjemně perlivý a osvěžující. V dnešní době si můžete doma kefír snadno připravit pomocí tzv. tibetské kefírové houbičky, kterou lze sehnat na internetu.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Vlašský salát

Vlašský salát je klasika z let minulých, kterou si dopřávají lidé i dnes, zejména k svačině. Salát… Číst dál

Vlašský salát

Vodní lázeň

Vodní lázeň je tepelná úprava, při které se jedna nádoba naplní do poloviny vodou, a do ní se vloží… Číst dál

Volské oko

Ze široké škály přípravy vajec je jednou z nich "volské oko". Je to vlastně smažené vejce na pánvi,… Číst dál

Volské oko

Vuřt

Slovo vuřt nám z pusy moc nejde, častěji říkáme buřt, ale v každém případě je to uzenina různé… Číst dál

Vuřt

Výpek

Výpek je šťáva s tukem, který nám zůstane po upečení masa. I ten se dá poté zpracovat. Buď z něj a… Číst dál

Wasabi

Wasabi nebo japonský kořen je rostlina původem z Japonska. Roste u břehů řek. Pěstování je poměrně… Číst dál

Wasabi

Pojmy, které by vás mohly zajímat