Kutrování
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše).
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Proces mělnění (homogenizace) materiálu v kutru se nazývá kutrování (viz pojem výše).
Panettone je sladký italský chléb původem z Milána. Peče se hlavně o Vánocích, a to nejen v Itálii,… Číst dál
Panini jsou podlouhlé italské plněné sendviče s typickými pruhy. Chléb se rozřízne a plní se… Číst dál
Panko strouhanka je strouhanka vyrobená z toustového chleba bez kůrky, nastrouhaná do tvaru vloček.… Číst dál
Názvem "panýrování" se označuje obalování v různých surovinách. Nejčastěji v tzv. trojobalu, což je… Číst dál
Papája melounová je sladký exotický plod, vonící po meruňkách. Obsahuje řadu vitamínů, pozitivně… Číst dál
Papilota je dostatečné množství pečícího nebo pergamenového papíru, ale i alobalu, do kterého… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Britský král Karel III. slaví narozeniny: Manželka ho nutí obědvat, přesto polední jídlo odbývá a kuchaři musí využívat zbytky
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře