Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majoránka zahradní

yanull yanull
Majoránka zahradní

Majoránka zahradní je aromatická léčivá rostlina. V přirozeném prostředí se vyskytuje jako bylina nebo polokeř, v našich podmínkách se pěstuje jako jednoletka. Používá se k dochucení masa, polévek a omáček, často společně s česnekem. Neodmyslitelně patří do bramborové polévky a bramboráků. Dáváme ji do luštěnin i tučných jídel. Ani v sušeném stavu neztrácí nic ze svého aroma.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Enchilada

Enchilada je tradiční pokrm mexické kuchyně. Potřebujeme na něj kukuřičnou tortillu, kterou… Číst dál

Enchilada

Espuma

Slovo espuma lze zjednodušeně přeložit jako pěna. Je podobná známé mouse pěně, využívá však méně… Číst dál

Espuma

Estragon

Estragon je proslulá bylinka francouzské kuchyně. Používá se k ochucení různých pečených nebo… Číst dál

Estragon

Falešná svíčková

Kulatá plec z hovězího masa se svým tvarem podobá pravé svíčkové. Pérko je křehký váleček masa, ze… Číst dál

Fazole

Známe mnoho druhů fazolí. Zatímco hrášek můžeme konzumovat syrový, fazole v tomto stavu jsou… Číst dál

Fazole

Feferonka

Feferonka je silnostěnná kulatá paprika, má výraznou červenou barvu, nízkou pálivost a je velmi… Číst dál

Feferonka

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Ganache

Ganache je poleva na pečivo, vyrobená z čokolády a smetany. Není tak tuhá, jako klasická poleva.… Číst dál

Ganache

Topping

Topping je sirup nebo poleva s různými příchutěmi. Používá se k dochucení nebo ozdobení různých… Číst dál