Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Metyja, netyja

yanull yanull
Metyja, netyja

Metyja, netyja je krajový název pro jídlo z vařených brambor, někde se názvy mírně liší. Ale vždy jde o téměř uvařené brambory, které se zasypou moukou a nechají se propařit. Lžíci namáčíme do rozpuštěného másla nebo sádla, vykrajujeme nočky, které pak sypeme mletým mákem s cukrem, někde se dávají povidla nebo strouhaný tvaroh. Je to velmi dobré jídlo, z jednoduchých surovin.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Pita

Pita je jednoduchý chléb, připravený z pšeničné mouky, droždí a teplé vody. Z těsta se vyválí… Číst dál

Pita

Pitaya

Pitaya (dračí ovoce) je ovoce připomínající chutí směs angreštů a vodního melounu. Nejčastěji se… Číst dál

Pitaya

Pivo

Pivo je kvašený alkoholický nápoj, vaří se v různých podobách od nepaměti. Z obilného sladu, vody,… Číst dál

Pivo

Pljeskavica

Pljeskavica pochází ze srbského města Leskovac. Každý region má svůj recept. Většinou se s ní… Číst dál

Plody moře

Plody moře je směs mořských živočichů. Mořské plody zahrnují měkkýše, korýše, ryby, ostnokožce.… Číst dál

Plody moře

Plundra

Plundra je pečivo z plundrového těsta. Číst dál

Plundra

Pojmy, které by vás mohly zajímat