Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polníček

yanull yanull
Polníček

Kozlíček polní je známý spíše jako polníček. Je to drobná bylina, chutí podobná hlávkovému salátu, má křehké listy a dobře odolává mrazu. Obsahuje velké množství minerálních látek a vitamínů, hlavně vitamín C, kterého má více než citróny. Posiluje imunitu, krvetvorbu a látkovou výměnu. Používá se do salátů, může nahradit špenát, je vhodný i jako přísada do těstovin. 

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Lískový oříšek

Lískový oříšek je plod lísky. V dětských knížkách bývají tyto oříšky spolu s veverkou. Jejich… Číst dál

Lískový oříšek

Listová zelenina

Listová zelenina je ta, u které konzumujeme nadzemní listy nebo stonky. Obsahuje chlorofyl, velké… Číst dál

Listová zelenina

Listové těsto

Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál

Listové těsto

Lokše

Lokše, oblíbený pokrm, který připravovaly naše babičky. Jsou to jednoduché placky z vařených… Číst dál

Lokše

Losos

Losos je dravá tažná ryba z čeledi lososovitých, která většinu života žije v mořích. Dospělí… Číst dál

Losos

Loupák

Loupák s máslem, džemem a kakaem je součástí mnoha snídaní. Jedná se o pečivo ze sladkého kynutého… Číst dál

Loupák

Pojmy, které by vás mohly zajímat