Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roastbeef [rostbíf]

yanull yanull
Roastbeef

Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má mnoho lidí takový respekt, že jej raději ani nedělá. Je charakteristický pro anglickou kuchyni, a používá se na něj nízký roštěnec. Před přípravou se marinuje v oleji a koření, váleček masa se obvazuje, aby si udržel svůj tvar. Peče se ve vyhřáté troubě, zpravidla na medium. Podává se buď teplý, nebo ve studené úpravě jako součást obložených mís a sendvičů.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Brynza

Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál

Brynza

Bublanina

Bublanina je velmi oblíbený sladký druh moučníku. Jedná se o třené nebo piškotové těsto, které se… Číst dál

Bublanina

Bucatiny

Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř… Číst dál

Bucatiny

Bufet

Pod názvem bufet si většinou představíme stůl, na němž jsou různé vkusně upravené pokrmy i nápoje,… Číst dál

Bufet

Bulgur

Bulgur je nalámaná a předvařená celozrnná pšenice, která se vypere, usuší a nadrtí na menší kousky.… Číst dál

Bulgur

Burek

Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál

Burek

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Listové těsto

Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál

Listové těsto

Mandle

Mandle jsou v podstatě jádra pecek, které se nachází v plodech mandloně obecné. Pěstují se v… Číst dál

Mandle