Rooibos
Rooibos je nápoj, připravovaný z listů keře s názvem čajovec kapský. Nápoj má tmavě červenou barvu a mírně nasládlou chuť. Obsahuje zdraví prospěšné látky. Rooibos se do celého světa rozšířil z Jižní Afriky.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rooibos je nápoj, připravovaný z listů keře s názvem čajovec kapský. Nápoj má tmavě červenou barvu a mírně nasládlou chuť. Obsahuje zdraví prospěšné látky. Rooibos se do celého světa rozšířil z Jižní Afriky.
Roastbeef je královské jídlo, z jehož přípravy má mnoho lidí takový respekt, že jej raději ani… Číst dál
Rohlík je snad nejznámější a nejvíce konzumované pečivo. Peče se v protáhlém, někdy zatočeném tvaru… Číst dál
Romadur je měkký zrající sýr s pikantní chutí a vůní ve všech fázích zrání. Zralý sýr je pokrytý… Číst dál
Rösti je tradiční švýcarský pokrm. Placičky se smaží nebo zapékají a připravují se hlavně ze… Číst dál
Rotelle jsou těstoviny ve tvaru kola - koleček. Připravují se ze semolinové mouky z tvrdozrnné… Číst dál
Rozhuda je tvarohová pomazánka s bylinkami a cibulkou. Zjemníme ji máslem, mlékem nebo smetanou do… Číst dál
Beefsteak je pokrm, který se připravuje výhradně ze střední části dobře vyzrálé hovězí svíčkové.… Číst dál
Bouillabaisse je francouzská polévka z místních ryb a mořských plodů. Musí obsahovat nejméně 3… Číst dál
Carpaccio je naložené hovězí maso, případně tuňák nebo losos. Maso je nakrájené na plátky silné… Číst dál
Catering je specifická služba, nejčastěji gastronomická, při které si zákazník objedná veškeré… Číst dál
Celestýnské nudle patří mezi tradiční rakouské zavářky do polévky a své příznivce si našly i v… Číst dál
Čočka jedlá je jednoletá rostlina dlouhého dne. U nás se moc nepěstuje, dováží se k nám hlavně z… Číst dál
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Jak připravit pečivo, aby bylo více nadýchané? Použijeme metodu tangzhong, která pečivo ještě více zvláční a prodlouží mu trvanlivost
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů