Rýže přírodní - natural
Tmavá rýže či rýže natural je přírodní rýže, která není leštěná a broušená, proto se v ní nachází více vitamínů, minerálů a vlákniny než v bílé rýži. Díky tomu obsahuje více živin a je zdravější. Má nízký glykemický index.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Tmavá rýže či rýže natural je přírodní rýže, která není leštěná a broušená, proto se v ní nachází více vitamínů, minerálů a vlákniny než v bílé rýži. Díky tomu obsahuje více živin a je zdravější. Má nízký glykemický index.
Zrod tohoto koření hledejme na Kavkazu (Gruzie), dodnes se tam používá jako pasta a hořčice. Adžika… Číst dál
Agar je sypký prášek, polysacharid, s velkou želírovací schopností. Vyrábí se z mořských řas a v… Číst dál
Je mnoho druhů agáve, této obdivuhodné sukulentní rostliny z čeledi chřestovitých. Některé mají… Číst dál
Vermut je dolihované víno, pocházející z Itálie. Vyrábí se z lehkého vína, které se dosladí a k… Číst dál
Nátěstek (také zákvasek nebo matka) je chlebový kvas zahuštěný moukou do hustoty tuhého těsta. Bývá… Číst dál
Podzemnice olejná pochází zřejmě z Jižní Ameriky, je to jednoletá olejná rostlina z čeledi… Číst dál
Sangria je osvěžující, lehký, chlazený alkoholický nápoj, sytě červené barvy. Je typický pro… Číst dál
Demi-glace je velmi silný hovězí, telecí nebo drůbeží vývar. Používají jej často profesionální… Číst dál
Majonéza je velmi oblíbená, někdy se nazývá majolka. Jedná se o hustou tučnou omáčku, bílé nebo… Číst dál