Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tajine, tažín

yanull yanull
Tajine, tažín

Tajine je severoafrický pokrm a zároveň keramická hliněná nádoba, v níž se připravuje. Poklice má typický kónický tvar, který zajišťuje, že se srážející pára vrací zpět do pokrmu.V podstatě jde o pomalé dušení, ať masa nebo zeleniny nebo obojího dohromady. Klíčem k úspěchu je také koření, ve kterém nesmí chybět římský kmín.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Brynza

Sladké ovčí mléko se zasýří, tato surovina se nechá zaschnout a tím vznikne hrudkový ovčí sýr. V… Číst dál

Brynza

Bublanina

Bublanina je velmi oblíbený sladký druh moučníku. Jedná se o třené nebo piškotové těsto, které se… Číst dál

Bublanina

Bucatiny

Bucatiny jsou těstoviny z tvrdé pšenice, vyrobené z mouky a vody. Jsou dlouhé asi 25-30 cm, uvnitř… Číst dál

Bucatiny

Bufet

Pod názvem bufet si většinou představíme stůl, na němž jsou různé vkusně upravené pokrmy i nápoje,… Číst dál

Bufet

Bulgur

Bulgur je nalámaná a předvařená celozrnná pšenice, která se vypere, usuší a nadrtí na menší kousky.… Číst dál

Bulgur

Burek

Burek pochází z turecké kuchyně, velmi populární je v zemích bývalé Jugoslávie a na celém Balkánu.… Číst dál

Burek

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Listové těsto

Listové těsto je složitější na výrobu, pokud ho připravujeme sami doma, ale lze ho běžně koupit. Na… Číst dál

Listové těsto

Mandle

Mandle jsou v podstatě jádra pecek, které se nachází v plodech mandloně obecné. Pěstují se v… Číst dál

Mandle