Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višně

yanull yanull
Višně

Višeň je ovocný strom z čeledi růžovitých, dorůstá až do výšky 10 m. Jsou tři skupiny višní, které se nejčastěji pěstují - amarelky, kyselky a skleněnky. Z plodů se dělají džemy, marmelády, šťávy, nakládají se do rumu, dávají se do koláčů a lze je využít jako kandované. Oblíbené jsou i višně v čokoládě.

Další pojmy z Kulinářského slovníku

Treska obecná

Tato mořská ryba obývá chladnější vody Atlantského oceánu. Může dorůst až do délky 2 m a váhy 90 kg… Číst dál

Trhanec

Trhanec je nadýchaná placka z lívancového těsta. Peče se na másle a na pánvi se roztrhá. Posype se… Číst dál

Trojobal

Trojobal je způsob úpravy pokrmů. Nejčastěji se v kombinaci mouky, rozšlehaných vajíček a… Číst dál

Třtinový cukr

Třtinový cukr je výborné a nesířené sladidlo. Rozdíl mezi hnědým cukrem a třtinovým je ten, že… Číst dál

Tuková blána

Tuková blána je vepřová blána prorostlá tukem. Tato blána má více lidových názvů, jako třeba… Číst dál

Tuňák

Tuňák je mořská ryba, dosahující míry až 250 cm a váhy 2,5 tuny. Živí se drobnými rybami. Je… Číst dál

Pojmy, které by vás mohly zajímat

Brunch

Brunch je anglické označení pro přesnídávku, jídlo, které se podává později ráno nebo časně… Číst dál

Brunch