Den čehokoli v čokoládě
Národní den
Máte chuť si zamlsat? Pokud ano, právě 16. prosince k tomu máte příležitost - slaví se totiž den čehokoli v čokoládě. Do čokolády se dá máčet na co si jen vzpomeneme - sušené ovoce, oříšky, sladké pečivo, ale i slané preclíky.
Blíží se Vánoce, a tak připravujeme kokosky, nadýchané štafetky s kávovým krémem, různé druhy slepovaného cukroví, sněhové indiánky a nepečené kuličky. Nebo chystáme pro děti na narozeninovou oslavu cake pops - ať už máme ale sebelepší recept, bez namočení nebo polití čokoládou na závěr by to nebylo ono. Pokud se nechceme pouštět do pečení, výborné sladké mlsání jsou i oříšky máčené v čokoládě, domácí čokoládové bonbony, nebo osvěžující kousky mandarinek máčené v hořké či mléčné čokoládě.
Jak na dokonalou čokoládovou polevu
Ať už k výrobě čokoládové polevy použijeme mléčnou, hořkou či bílou čokoládu, důležité je aby byla kvalitní, na chuti výsledné polevy je to znát. Čokoládu pomalu rozehříváme ve vodní lázni a stále mícháme, aby se rozpouštěla rovnoměrně. Nikdy ji nerozpouštíme v mikrovlnné troubě, změní to její chuť a může se spálit. Chceme-li čokoládovou polevu, která po vychladnutí zcela neztvrdne, přidáme k rozpouštěné čokoládě máslo nebo smetanu a mícháme, až se dokonale spojí v hedvábnou polevu.